Halve gebakken aardappelen met avocado, rundvlees en koriander

Halve gebakken aardappelen met avocado, rundvlees en koriander

Halve gebakken aardappelen met een gouden krokante korst - en een topping van onder andere maïs, chili, avocado en koriander.
ga naar een {groener} alternatief
https://www.arla.nl/recepten/halve-gebakken-aardappelen-met-avocado-rundvlees-en-koriander/

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout en bak de aardappelen in het midden van de oven.
  • Snijd de maïskorrels van de kolven. Laat de boter goudbruin worden in een koekenpan en bak het gehakt 4-5 minuten. Voeg de maïskorrels, limoenschil, limoensap, chilipeper en zout toe en bak het vlees nog ongeveer 2 minuten. Breng op smaak.
  • Meng de zure room, chilisaus en zout samen en breng op smaak. Leg de halve gebakken aardappelen op borden en verdeel het gebakken vlees, tomaten, avocado, de gekruide zure room en koriander over de aardappelen. Bestrooi met zout en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tips

In plaats van maïskolven kun je 300 g ontdooide bevroren maïskorrels of maïskorrels uit blik gebruiken.

Ingrediënten

Aardappelen
1 kg
Grof zout
½ tl
Maiskolven (ongeveer 500 g)
2
Boter
10 g
Gehakt rundvlees zonder bot (ongeveer 6% vet)
400 g
Limoenrasp
1 tl
Versgeperst limoensap
1 el
Fijngehakte rode chili's peper (ongeveer 1 el)
1 el
Grof zout
1 tl
Zure room
200 ml
Zoete chilisaus
3 el
Grof zout
½ tl
Cherry tomaten, in kwarten (ongeveer 200 g)
200 g
Avocado, in lange reepjes (ongeveer 150 g)
1
Verse koriander
200 g
Zeezout
½ tl