vezels | 40,2 gram vezels |
eiwit | 119,6 gram eiwit |
koolhydraten | 414 gram koolhydraten |
vet | 121,4 gram vet |
Suiker
|
3 el |
---|---|
Witte azijn
|
50 ml |
Water
|
50 ml |
Rode uien in plakjes gesneden (ca. 150 g)
|
2 |
Versgeperste limoensap
|
1 el |
Rode en gele cherrytomaten met steeltje in plakjes
|
250 g |
Dun gesneden lente-uitjes (ca. 75 g)
|
¾ bosje |
Zeezout
|
¼ tl |
Burgerbroodjes
|
4 |
Avocado in plakjes gesneden (ca. 150 g)
|
1 |
Rucola
|
50 g |
Halloumi of grillkaas
|
200 g |
In de oven geroosterde aardappelpartjes
|
1 kg |
---|
Kwark
|
200 g |
---|---|
Zeezout
|
½ tl |
Gerookte paprikapoeder
|
½ tl |
Chilipoeder
|
¼ tl |
Gegrilde halloumi is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een alternatief voor een hamburger. Deze gegrilde 'kaasburger' met een twist is niet alleen voor vegetariërs, maar hij heeft een smaak die fijnproevers over de hele wereld geweldig vinden.
Bovendien maakt de rijke en onderscheidende textuur van deze kaas het perfect om te grillen en te bakken - alle dingen die nodig zijn voor de perfecte hamburger om te delen met vrienden (en op Instagram)!
Halloumi is een klassieke Oost-mediterrane kaas, gemaakt door geiten- en schapenmelk te mengen. Er wordt aangenomen dat het vele eeuwen geleden op Cyprus is ontstaan en tot op de dag van vandaag een hoofdbestanddeel is van veel gerechten in de regio.
Hoewel het kan worden geserveerd als een op zichzelf staand gerecht, warm of koud, wordt het vaker geserveerd als een smakelijke aanvulling op salades of een vleesalternatief in gerechten zoals pasta's, pizza's en hamburgers. Tegenwoordig vind je halloumi in de meeste lokale supermarkten wereldwijd.
Halloumiburgers kunnen net als elke andere burger worden geserveerd met heel veel verschillende bijgerechten.
Als je op zoek bent naar iets lichts, kunnen bijgerechten als groene salades, bonensalades, aardappelsalades en koolsla de perfecte crunch bieden voor bij je halloumiburger.
Voor een stevigere maaltijd passen traditionele bijgerechten voor hamburgers zoals friet, aardappelpartjes en uienringen net zo goed bij halloumi. Je kunt zelfs variëteiten proberen zoals in de oven gebakken friet van wortelgroentes of zoete aardappelfriet.
Halloumi heeft een milde smaak, wat betekent dat het goed past bij een hele reeks sauzen en smaakmakers - de enige beperking is jouw persoonlijke smaak!
Traditionele hamburgersauzen zoals ketchup en mayo zijn populaire keuzes. Als je meer rook en smaak wilt toevoegen, probeer dan je halloumi te serveren met BBQ-saus, ranch dressing of Thousand Island-dressing. Als je een vleugje warmte wilt toevoegen, zijn hete saus, sriracha en zelfs een scheutje tabasco een geweldige manier!