Preien
|
100 g |
---|---|
Aardappelen
|
400 g |
Peterseliewortel
|
150 g |
Wortelen
|
100 g |
Gedroogde tijm
|
1 tl |
Boter en koolzaadolie
|
1 el |
Water
|
1 L |
Groentebouillonblokje
|
1 |
Zure room
|
200 ml |
Knoflookteentje
|
1 |
Ingevroren doperwt
|
100 g |
Zout
|
1 ml |
Zwarte peper
|
1 snufje |
Koolzaadolie
|
150 ml |
---|---|
Zout
|
½ tl |
Het potentieel van een zelfgemaakte groentesoep mag niet worden onderschat. Met wat liefde en zorg kan dit eenvoudige doordeweekse gerecht worden omgetoverd tot een verwarmende lekkernij. De sleutel is om de rol van elk ingrediënt te begrijpen en te weten hoe je ze naar een hoger niveau kunt tillen.
Laat de restjes groente in je koelkast of de bijna lege zakken bevroren bloemkool, broccoli of champignons niet verloren gaan. Met wat groentebouillonblokjes en een beetje room maak je een verwarmende soep en blaas je tegelijk je restjes groenten nieuw leven in. Heb je ook nog wat restjes pasta in de voorraadkast? Kook die samen met de groenten.
Knapperig, rustiek brood is altijd heerlijk bij groentesoep. Serveer het in dikke sneden, met boter en je favoriete kaas of een ander broodbeleg. Andere uitstekende bijgerechten bij soep zijn knoflookbrood en crackers met kaasdip. Je kunt ook een knapperige frisse salade maken als aanvulling op de warme, zachte textuur van de soep.
Als je de voorkeur geeft aan een groentesoep zonder stukjes, kun je de groenten pureren wanneer ze zacht genoeg zijn. Pasta of noedels toevoegen is een geweldige manier om de groentesoep meer textuur te geven. Je kunt de groentesoep ook aanpassen aan verschillende keukens. Voeg wat tomatenpuree, oregano en pasta toe voor een Italiaanse minestrone-achtige versie. Of bak je favoriete curry samen met de groenten en vervang de zure room door kokosroom om een Indiaas of Thais accent aan je soep te geven.