Als je geschilde aardappelen serveert bij dit gerecht, kun je de aardappelschillen gebruiken om knapperige chips te maken - en voedselverspilling te voorkomen. Was en schrob de aardappelen goed voordat je ze schilt. Spoel de aardappelschillen af tot het water helder is. Dep de schillen goed droog met een theedoek en leg ze in één laag op bakplaten met bakpapier. Meng ze met een beetje olie en een snufje zout. Bak de aardappelschilchips in de oven, ongeveer 15 minuten op 175° - hete lucht, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Boter
|
10 g |
---|---|
Varkensvlees (buik) in plakjes
|
200 g |
Grof zout
|
¼ tl |
Boter
|
20 g |
---|---|
Wortelen in stukken van 5 cm (ca. 350 g)
|
5 |
Preien in stukken van 5 cm (ca. 400 g)
|
3 |
Grof zout
|
1 tl |
Tarwemeel
|
2½ el |
---|---|
Melk
|
250 ml |
Groentebouillon
|
250 ml |
Boter
|
15 g |
Grofgehakte verse peterselie - inclusief fijngehakte stelen
|
|
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
Gekookte aardappelen
|
1 kg |
---|