Als je groenten in plaats van vlees kiest, is het goed om umami in gedachten te houden. Umami is de vijfde smaak, die kan worden omschreven als de enigszins vage smaakbeleving, hartigheid - die we onder andere van vlees krijgen. Geconcentreerde tomatenpuree en sojasaus, die we in het groentemengsel hebben gebruikt, bevatten umami.
Je kunt salie vervangen door andere kruiden, zoals tijm.
Boter
|
25 g |
---|---|
Uien, in dunne halve ringen (ca. 225 g)
|
3 |
Water
|
300 ml |
Chiazaadjes
|
1 el |
---|---|
Water
|
3 el |
Ontdooide en gedopte edamame bonen
|
200 g |
Kleine ui (ca. 50 g)
|
1 |
Zonnebloempitjes
|
2 el |
Geconcentreerde tomatenpuree
|
2 el |
Soja saus
|
1 el |
Gedroogde salieblaadjes
|
2 tl |
Grof zout
|
1 tl |
Tarwe bloem
|
30 g |
Boter
|
10 g |
Kookroom
|
¼ L |
---|---|
Soja saus
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Maïzena
|
1½ el |
Gekookte aardappelen
|
1 kg |
---|---|
Rode appels, in blokjes (ca. 300 g)
|
2 |
Gestoomde doperwt
|
200 g |