
Groene aspergesoep

Bereidingswijze
Gebruik verse groene asperges
Kies voor de lekkerste smaak altijd voor heldergroene, stevige asperges met gesloten toppen. Wanneer de asperges makkelijk knakken als je ze buigt, weet je dat ze vers zijn. Dunnere stengels zijn perfect voor een gladde soep. Hebben je asperges dikkere stengels? Dan moet je deze eerst even schillen om te voorkomen dat de soep een vezelachtige smaak krijgt. Om de asperges vers te houden nadat je deze hebt gekocht, kun je de uiteinden afsnijden en ze vervolgens rechtop in een potje met een beetje water zetten. Dek ze losjes af met een plastic zak en zet ze in de koelkast.
Bewaar de aspergetoppen
Gooi de toppen van de asperge niet weg! Deze kun je gebruiken om je soep mooi mee te garneren. Kook de toppen eerst ongeveer twee minuten in licht gezouten water, koel ze daarna onmiddellijk af in ijswater om de groene kleur en knapperige textuur te behouden.
Pas de consistentie van de soep aan naar wens
Nadat je de gekookte ingrediënten in een blender tot een gladde soep hebt gemixt doe je het mengsel terug in de pan. Vanaf nu kan je de soep maken zoals jij hem lekker vindt! Als de soep te dik is, voeg je geleidelijk wat warme groentebouillon of water toe. Roer er een beetje zure room of boter door voor een extra romige smaak. Ga je liever voor een lichtere soep? Zeef de soep dan door een fijne zeef om eventuele stukjes eruit te halen.
FAQ: Vragen over groene aspergesoep
Groene aspergesoep is een heerlijk recept dat perfect is voor elke gelegenheid. Hieronder beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over dit recept, dus lees vooral verder!
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
876 Kcal
vezels | 13,7 gram vezels |
eiwit | 21,6 gram eiwit |
koolhydraten | 25,3 gram koolhydraten |
vet | 69,8 gram vet |
Ingrediënten
Verse groene asperges
|
500 g |
---|---|
Sjalotjes
|
2 |
Knoflook
|
1 teen |
Koolzaadolie
|
1½ el |
Groentebouillon
|
400 ml |
Droge witte wijn
|
100 ml |
Zure room
|
300 ml |
Zout
|
½ tl |
Zwarte peper
|
¼ tl |
Romige groene aspergesoep
Geniet van de smaak van onze romige groene aspergesoep. Niet alleen heeft deze soep een prachtige groene kleur, maar ook heeft de soep een zachte textuur. Ideaal om op tafel te zetten bij een lunch of combineer de soep met versgebakken brood en serveer het als voorgerecht.
Op zoek naar meer inspiratie voor gerechten met asperge? Probeer eens asperges en tomatenpasta voor een stevig diner, asperges in bladerdeeg voor een hartige traktatie, of aspergesalade met ei voor een heerlijke lunch.
Zoete en aardse smaak met groene asperges en sjalotten
De groene asperges spelen in dit gerecht natuurlijk de hoofdrol! Groene asperges hebben een aardse bitterheid die goed samen gaat met de zoete, gekarameliseerde smaak van de sjalotten. Deze combinatie maakt de soep zowel fris als rijk van smaak.
Gladde textuur van zure room
Zure room voegt een rijke, zachte textuur toe aan de soep. De romige, maar zure smaak, brengt de smaak van de asperges en sjalotten in balans. Echt een verwennerij dus!
Verwelkom de lente met deze eenvoudige soep
Als het gaat om lenterecepten, zijn lichte en frisse soepen altijd een goede keuze. Deze soep met groene asperges past perfect in dat rijtje! Verse seizoensingrediënten komen samen in deze soep, die een mooie kleur en zachte textuur heeft.
Serveer de soep in kommen en garneer met de vers gekookte aspergetoppen om het net even iets specialer te maken. Je kunt ook een scheutje olijfolie over de soep gieten om het helemaal af te maken.
Experimenteer met het recept
Er zijn veel mogelijkheden om deze groene aspergesoep helemaal je eigen te maken. Gebruik verse kruiden die geur en smaak toevoegen aan de soep, zoals bieslook of dille.
Houd je van een soep met een romigere consistentie? Blend dan een aantal gekookte aardappelen door de soep. Of neem een handjevol spinazie en mix deze door de soep. De soep wordt dan niet alleen zoeter, maar ook nog groener!
Garneer de soep ook eens met verkruimelde witte kaas of geraspte Parmezaanse kaas. Voor een lekkere crunch als tegenhanger van deze gladde soep, strooi je knapperige spekstukjes of geroosterde noten bovenop.