
Groene aspergesalade

Bereidingswijze
Vinaigrette
Salade en toppings
Sperziebonen en asperges groen en knapperig houden
Het is niet alleen mooi voor het opdienen van je salade, maar ook lekker voor de smaak om groene en knapperige groenten te gebruiken. Door de asperges en speziebonen te blancheren behouden ze de mooie groene kleur en stevige textuur, maar hoe doe je dit? Kook de groenten kort tot ze net gaar zijn. Schep ze daarna meteen over naar een kom met ijswater. Door de groenten in ijswater te leggen stop je het kookproces en behouden ze hun kleur en knapperigheid. Gebruik je liever geen ijswaterbad, dan kan je de groenten ook stomen!
Zorg voor lichte en luchtige couscous
Perfecte couscous begint bij het koken! Kook je couscous in groentebouillon, in plaats van water, om het extra smaak te geven. Let op dat je de couscous niet te lang kookt, want dan wordt het te plakkerig. Het geheim van een luchtige couscous zit hem in de stap na het koken! Maak de couscous voorzichtig los met een vork om de korrels te scheiden en de couscous luchtig te maken.
FAQ: Vragen over groene aspergesalade
Groene aspergesalade is een verfrissend gerecht voor op tafel. Hier zijn antwoorden op veelgestelde vragen om je te helpen het beste uit dit recept te halen.
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
1565 Kcal
vezels | 31,4 gram vezels |
eiwit | 51 gram eiwit |
koolhydraten | 224,1 gram koolhydraten |
vet | 50,6 gram vet |
Ingrediënten
Vinaigrette
Olijfolie
|
3 el |
---|---|
Citroen, sap
|
1 |
Vloeibare honing
|
2 tl |
Zout
|
½ tl |
Zwarte peper
|
¼ tl |
Salade
Couscous
|
250 g |
---|---|
Groentebouillon
|
200 ml |
Verse groene asperges
|
250 g |
Verse sperziebonen
|
100 g |
Lente-ui
|
4 |
Radijsjes
|
1 bos |
Zwarte peper
|
¼ tl |
Toppings
Pijnboompitten, geroosterd
|
100 ml |
---|---|
Turkse yoghurt
|
250 ml |
Probeer onze groene aspergesalade met couscous
De lente vraag natuurlijk om frisse maaltijden en daar is deze groene aspergesalade er zeker één van. De nootachtige smaak van de couscous gaat perfect samen met de knapperige groeten. Een pittige, citrusachtige vinaigrette maakt deze salade helemaal af!
Wil je vaker van heerlijke asperges genieten? Probeer onze aspergepan met zoete aardappelen, heerlijke aspergepizza of aspergetoast.
Met knapperige groenten en geroosterde pijnboompitten
Je blancheert de groene asperges en sperziebonen heel kort, slechts twee minuten! Hierdoor behouden ze hun knapperige textuur en prachtige groene kleur. De salade krijgt een beetje pit door de radijsjes en maak je af met dun gesneden lente-uitjes en geroosterde pijnboompitten. Elke hap zit dus bomvol smaak en verschillende texturen!
Pittige citroen-honingvinaigrette
De vinaigrette brengt de salade helemaal bij elkaar! Deze vinaigrette heeft een pittige kick, met een frisse smaak van citroen en honing. Het toevoegen van de olijfolie, zout en zwarte peper geeft extra smaak. De dressing maakt deze salade lekker verfrissend.
Perfect als een eenvoudige lunch of bijgerecht
Iets makkelijks op tafel zetten, maar wel met een chique uitstraling? Deze groene aspergesalade is perfect! De knapperige groenten, luchtige couscous en pittige vinaigrette maken het gerecht smaakvol. Serveer het als een snelle lunch of als een prachtig bijgerecht. Leuk om te combineren met gegrilde halloumi, geroosterde zalm of versgebakken focaccia.
Voeg een persoonlijke touch toe
Zin om een persoonlijke draai te geven aan dit gerecht? Voeg eens wat verse kruiden toe aan de salade. Verdeel basilicum of peterselie over de salade voor een peperige smaak. Behoud je liever een sterke citrussmaak? Ga dan voor dille!
Je kunt ook variëren met de ingredënten in de vinaigrette. Gebruik bijvoorbeeld een rode wijnazijn of appelciderazijn in plaats van citroensap. Rode wijnazijn geeft een fruitig aroma, terwijl appelciderazijn een zoete smaak geeft aan de vinaigrette.
Heb je geen pijnboompitten of wil je een keer iets anders proberen? Geroosterde amandelen of zonnebloempitten gaan ook goed samen met deze aspergesalade.