Varkenshaas is een dun smal, delicaat stuk vlees dat afkomstig is van de spier die langs de ruggengraat loopt. Zorg er bij het kopen van het vlees voor dat het een glanzend roze buitenkant heeft zonder verkleuring. Kijk ook eens naar de zilveren huid; met andere woorden, het dunne membraan op en rond de varkenshaas. Kies er een zonder al te veel zilveren huid en zorg ervoor dat je deze verwijdert voordat je gaat koken.
Het varkensvlees mag slechts een korte tijd worden gekookt om het sappig te houden en te voorkomen dat het uitdroogt. De varkenshaas is lichtroze en sappig na 15 minuten in de oven. Als je het goed gaar wilt hebben, houd het dan nog 5 minuten langer in de oven. Merk op dat de exacte kooktijd kan variëren, afhankelijk van de grootte van de varkenshaas. Als je twijfelt, kun je een thermometer gebruiken en het varkensvlees uit de oven halen zodra het ongeveer 63 °C bereikt.
Bak de gegratineerde aardappelen tot ze zacht en zacht zijn. Je kunt controleren of ze helemaal gaar zijn door erin te prikken met een scherpe vork of een klein mesje. Als die er recht doorheen gaat, zijn de aardappelen gaar.
Klaar om gevulde varkenshaas te maken voor je volgende etentje? We hebben een heerlijk recept voor gevulde varkenshaas met een knapperige baconvulling, geschikt voor een chique etentje met je vrienden en familie. Om je op weg te helpen, blijf lezen om meer te weten te komen over het recept.
vezels | 36 gram vezels |
eiwit | 297,3 gram eiwit |
koolhydraten | 188,2 gram koolhydraten |
vet | 434,9 gram vet |
Zetmeelrijke aardappelen
|
1 kg |
---|---|
Geraspte nootmuskaat
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Grof zout
|
2 tl |
Volvette room
|
300 ml |
Boter
|
25 g |
---|---|
Varkenshaas (ca. 475 g)
|
1 |
Grof zout
|
½ tl |
Plakjes bacon
|
125 g |
Grof gesnipperde gele uien (ca. 150 g)
|
2 |
Gehakte hazelnoten
|
50 g |
Kleine knoflookteentje fijngehakt
|
1 |
Verse tijmblaadjes
|
2 el |
Grof zout
|
½ tl |
Romaine sla in grove stukken gescheurd en bestrooid met zout en peper
|
200 g |
---|
Gevulde varkenshaas combineert heerlijke en stevige smaken voor een uitgebalanceerde maaltijd. Het ziet er chique en decadent uit - precies goed voor een speciale gelegenheid of een etentje met vrienden. De hazelnoten voegen een knapperige textuur en nootachtige smaak toe aan het gerecht, terwijl de bacon een hartige en zoute smaak biedt. De combinatie van deze ingrediënten met mals en sappig varkensvlees zorgt voor een opvallend hoofdgerecht dat nooit ophoudt indruk te maken. We serveren onze gevulde ossenhaas met een groene salade en romige gegratineerde aardappelen. Probeer voor meer heerlijke dinerrecepten onze klassieke beef Wellington, geserveerd met een paddenstoel-appelstoofpot, pulled pork met rokerige, zoete, hartige smaken of zelfgemaakte kipwraps.
Romige gegratineerde aardappelen zijn een heerlijk bijgerecht met malse aardappelen, een onweerstaanbare roomvulling en een lichte korst rond de randen. Dun gesneden aardappelen worden in laagjes gelegd en bedekt met volvette room met nootmuskaat, zout en peper en gebakken tot ze goudbruin zijn. De romige aardappelen vullen de smaken en textuur van de met bacon gevulde varkenshaas aan door een rijk en geruststellend contrast te bieden met het malse, sappige vlees, zoute bacon en knapperige hazelnoten. Bovendien absorberen de aardappelen ook een deel van de sappen van het varkensvlees, waardoor het romige gerecht nog meer smaak krijgt. Het is aardappelperfectie, eenvoudig en gemakkelijk gemaakt.
Of je deze ovengebakken gerechten nu maakt voor een speciale gelegenheid of een familiediner, gevulde varkenshaas geserveerd met romige gegratineerde aardappelen wordt thuis meteen een favoriet. Zodra alles is voorbereid hoef je alleen maar te wachten en de oven de rest te laten doen. Geniet van de sappige gevulde varkenshaas vol knapperige texturen en hartige smaken met malse aardappelen erbij die zo romig en zacht zijn dat ze in je mond smelten.
Als je iets nieuws en anders wilt proberen, is met bacon omwikkelde gevulde varkenshaas met appels misschien wel de beste variatie om je smaakpapillen te laten tintelen. De zoetheid van de appels en de hartige smaken van het varkensvlees, gecombineerd met de knapperige textuur van de hazelnoten en de rokerige bacon, zorgen voor een heerlijk en goed afgerond gerecht.
Voeg gewoon geschilde en in blokjes gesneden appels toe aan de vulling, bijvoorbeeld Granny Smith, maar laat de baconstukjes weg. Doe het appelmengsel in de snede en wikkel plakjes bacon rond het varkensvlees, stop de uiteinden eronder om de vulling binnenin af te sluiten. Bak de met appel gevulde varkenshaas ongeveer 15-25 minuten of tot het varkensvlees een inwendige temperatuur van ongeveer 63°C bereikt.
Je kunt ook een met champignons gevulde ossenhaas bereiden met dezelfde methode en gewoon gesneden champignons toevoegen aan de vulling in plaats van appel. Gevulde varkenshaas gewikkeld in bacon voegt een heerlijke rokerige en zoute smaak toe aan het vlees, terwijl de champignonvulling een vleugje umami en een zachtere, taaiere textuur toevoegt.