Als het geen seizoen is voor tomaten, kun je in de herfst en winter ook salsa maken van appels. Rasp de appels grof en meng ze met een beetje azijn om te voorkomen dat ze bruin worden. Doe ze vervolgens in een keukenmachine en hak ze fijn.
De tortilla's kunnen worden ingevroren voordat ze worden gegratineerd.
Tarwemeel
|
4 el |
---|---|
Maismeel
|
150 g |
Grof zout
|
½ tl |
Melk
|
350 ml |
Eieren
|
4 |
Boter om in te bakken
|
20 g |
Tomaten in kleine stukjes (ongeveer 300 g)
|
4 |
---|---|
Lente-ui, in kleine stukjes (ongeveer 50 g)
|
|
Knoflook, gepeld
|
1 teen |
Zoete chilisaus
|
2 tl |
Suiker
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Geschilde aardappelen
|
400 g |
---|---|
Boter
|
20 g |
Kipfilets, in reepjes
|
200 g |
Zoete chilisaus
|
2 el |
Rode paprika, in kleine blokjes (ongeveer 150 g)
|
1 |
Ontdooide bevroren maiskorrels
|
200 g |
Fijngesneden chinese kool
|
1 |
Geraspte cheddar en maasdammer
|
100 g |
Grof zout
|
1 tl |