Gevulde paprika's - met restjes gehaktsaus en parelgort

Gevulde paprika's - met restjes gehaktsaus en parelgort

1 u
Vermijd voedselverspilling en gebruik enkele van je goede restjes voor een heerlijk nieuw gerecht. Vul paprika's met restjes gehaktsaus en gekookte parelgort. Je voorkomt voedselverspilling, het is gemakkelijk en smaakt heerlijk.
ga naar een {groener} alternatief
https://www.arla.nl/recepten/gevulde-paprikas-met-restjes-gehaktsaus-en-parelgort/

Bereidingswijze

Baktijd
  • Ongeveer 45 minuten op 200°C - conventionele oven.
Gevulde paprika's
  • Meng gehaktsaus, gekookte parelgort, uien, kaas, peterselie en zout samen.
  • Snijd een "hoedje" van elke paprika, ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant, en verwijder de zaadjes en de binnenwand van de paprika's.
  • Snijd de steeltjes van de paprikahoedjes en hak het vruchtvlees van de paprika's fijn. Meng het met de gehakte tomaten in een ovenschaal (ongeveer 18 x 28 cm).
  • Verdeel het gehaktsausmengsel in de paprika's en zet ze in de tomatensaus.
  • Bestrooi met broodkruimels en bak de gevulde paprika's in het midden van de oven - bedek indien nodig de paprika's met bakpapier als de broodkruimels te donker worden.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt een klein stukje van de onderkant van de paprika's afsnijden (zonder een gat te maken) als ze moeilijk rechtop blijven staan.

Ingrediënten

Gevulde paprika's
Restje gehaktsaus saus
350 g
Gekookte parelgort (van 160 g rauwe parelgort)
300 g
Fijngehakte uien (ongeveer 150 g)
2
Geraspte kaas, tex-mex
175 g
Grof gehakte bladpeterselie peterselie
Grof zout
1 tl
Grote rode paprika's (ongeveer 700 g)
4
Gehakte tomaten (ongeveer 400 g)
1 blik
Panko broodkruimels (ongeveer 35 g)
8 el
Garnering
Bladeren van peterselie