Uien, aardappelen, knolselderij en andere groenten kan je maandenlang bewaren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als basis ingrediënt als je meer groenten wilt eten.
Misschien vallen je aardappelen niet uit elkaar en kunnen ze de gestoofde rundvlees met extra groenten niet dikker maken. In dat geval kun je ongeveer de helft van de zachte aardappelen eruit halen, pureren en weer aan het gerecht toevoegen.
Boter
|
30 g |
---|---|
Gehakt rundvlees zonder bot (ongeveer 6% vet)
|
200 g |
Uien, grof gesneden (ongeveer 300 g)
|
3 |
Knolselderij, grof geraspt (ongeveer 400 g)
|
½ |
Geschilde aardappelen, grof gesneden
|
800 g |
Water
|
300 ml |
Laurierblaadjes
|
3 |
Zwarte peper korrels
|
10 |
Grof zout
|
2 tl |
Gehakte bieslook of peterselie
|
---|
Koude boter
|
30 g |
---|---|
Roggebroden
|
240 g |
Ingelegde rode bieten
|
|
Worcestershire saus
|