Gestoofd rundvlees met extra groenten

Gestoofd rundvlees met extra groenten

1 u
Gestoofd rundvlees met extra groenten is eenheerlijk herfst- en wintermaaltijd dat je zelfs op een doordeweekse dag kunt bereiden. Dit recept bevat meer groenten dan de klassieke versie.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/gestoofd-rundvlees-met-extra-groenten/

Bereidingswijze

Gestoofd rundvlees
  • Laat de helft van de boter goudbruin worden in een grote pan. Bak het gehakt ongeveer 5 minuten tot het verkruimelt en van kleur verandert.
  • Smelt de rest van de boter op hoog vuur, maar zonder dat het bruin wordt. Bak de uien en knolselderij op middelhoog vuur ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de aardappelen, water, laurierblaadjes en peperkorrels toe. Laat het gerecht op laag vuur en onder deksel ongeveer 30 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn - roer af en toe.
  • Roer de laatste 3 minuten goed door, zodat de aardappelen de saus binden.
  • Voeg het gehakt weer toe aan de pan, voeg zout toe en verwarm het gerecht goed door. Breng op smaak.
  • Schep het in warme kommen of diepe borden en garneer met bieslook of peterselie.
  • Serveer met een klontje boter erbovenop en samen met roggebrood, ingelegde rode bieten en Worcestershiresaus.
Eet smakelijk!
Tips

Uien, aardappelen, knolselderij en andere groenten kan je maandenlang bewaren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als basis ingrediënt als je meer groenten wilt eten.

Tips

Misschien vallen je aardappelen niet uit elkaar en kunnen ze de gestoofde rundvlees met extra groenten niet dikker maken. In dat geval kun je ongeveer de helft van de zachte aardappelen eruit halen, pureren en weer aan het gerecht toevoegen.

Ingrediënten

Gestoofd rundvlees
Boter
30 g
Gehakt rundvlees zonder bot (ongeveer 6% vet)
200 g
Uien, grof gesneden (ongeveer 300 g)
3
Knolselderij, grof geraspt (ongeveer 400 g)
½
Geschilde aardappelen, grof gesneden
800 g
Water
300 ml
Laurierblaadjes
3
Zwarte peper korrels
10
Grof zout
2 tl
Garnering
Gehakte bieslook of peterselie
Bijgerechten
Koude boter
30 g
Roggebroden
240 g
Ingelegde rode bieten
Worcestershire saus