Je kunt ook rund- of kalfsschouder gebruiken voor dit gerecht.
Als je aardappelen niet uit elkaar vallen en de saus niet dikker wordt, kun je ongeveer de helft van de zachte aardappelen eruit halen, pureren en weer toevoegen aan het gerecht.
Boter
|
25 g |
---|---|
Rundvlees zonder bot (bijv. stoofvlees), in blokjes (ongeveer 2 x 2 cm)
|
1000 g |
Uien, in partjes (ongeveer 350 g)
|
5 |
Laurierblaadjes
|
3 |
Witte peper korrels
|
1 el |
Kruimige aardappelen, in blokjes
|
1½ kg |
Grof zout
|
2½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Koude boter, in blokjes
|
50 g |
Fijngehakte bieslook
|
200 g |
---|
Roggebroden
|
240 g |
---|---|
Boter
|
25 g |
Ingemaakte bieten
|
200 g |