Geroosterde suikermaissoep met gember en koriander
Bereidingswijze
Geroosterde suikermaissoep met gember en koriander
Ingrediënten
Soep
Maiskorrels, vers of uit blik (uitgelekt)
|
Ongeveer 400 g |
---|---|
Ui
|
1 |
Knoflookteentje
|
1 |
Verse gember, ongeveer 2 cm
|
1 |
Boter en koolzaadolie
|
2 el |
Kookroom
|
500 ml |
Groentebouillon
|
300 ml |
Een snufje cayennepeper
|
|
Verse koriander
|
1 bosje |
Zout naar smaak
|
Voor het serveren
Zuurdesem stokbrood
|
1 |
---|
Een prikkelende opwarmer
Dit heerlijke opwarmertje is heel gemakkelijk te bereiden en is perfect als smaakvol voorgerecht, of als knus en stevig diner - of dat nu voor één is, of voor het hele gezin!
Een knapperige en hartige combinatie
Je zult genieten van het samenspel van alle smaken, met de pittigheid van de gember, koriander en cayennepeper die een perfecte balans vormen voor de romige zoetheid. Het eenvoudige maar vullende en heerlijke gerecht is perfect te combineren met lekker knapperig stokbrood voor een rustieke, hemelse match.
Niet (al te) heet
Met slechts een snufje cayennepeper is deze romige geroosterde maissoep niet al te pittig - maar voel je vrij om het vuurtje op te stoken, en hem zo heet (of niet) te maken als je zelf aandurft! Je kunt er ook wat extra cayennepeper of gehakte chilipepers overheen strooien, voor wat extra pit, of een lepel yoghurt om de boel een beetje af te koelen.
Vergeet het brood niet
Er is niets lekkerders bij een kom dampende soep dan knapperig vers stokbrood of zacht zuurdesembrood met een stevige korst die net uit de oven komt. Scheur een stuk af en dep daarmee de romige, volle zaligheid tot de laatste druppel uit je kom.