Geroosterde pompoensalade
Bereidingswijze
Marinade
Geroosterde tortilla's
Tips
Bij het kiezen tussen verschillende pompoenen om te gebruiken voor de geroosterde pompoensalade, zoek dan naar pompoenen met een gezonde, goed bevestigde, droge stengel. Onderzoek de vrucht zorgvuldig op tekenen van bederf, bijvoorbeeld zachte plekken, diepe inkepingen en blauwe plekken. Blijf uit de buurt van gigantische pompoenen die alleen bedoeld zijn om uit te snijden.
Tips
Schrob het fruit grondig met een stijve scrubborstel om vuil te verwijderen. Zodra de pompoen is schoongemaakt, kunt u hem droogdeppen en schillen. We raden je aan om hem te schillen voordat je erin gaat snijden. Pak de stengel vast en houd hem stabiel terwijl je hem schilt. Maar wees voorzichtig, want de schil kan behoorlijk taai zijn.
Vragen over geroosterde pompoensalade
Een salade met zwarte bonen en pompoen is perfect voor de herfst wanneer de smaakvolle vruchten in het seizoen zijn, maar met ons recept voor geroosterde pompoensalade met heerlijke, frisse en lichte smaken, houdt niets je tegen om er het hele jaar door van te genieten. Lees hieronder meer over de heerlijke salade.
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
vezels | 74,9 gram vezels |
eiwit | 175,4 gram eiwit |
koolhydraten | 356,4 gram koolhydraten |
vet | 230,9 gram vet |
Ingrediënten
Marinade
Kookroom, 8%
|
250 ml |
---|---|
Versgeperst limoensap
|
3 el |
Kleine knoflookteentjes fijngehakt
|
2 |
Grof zout
|
¾ tl |
Cayennepeper
|
¼ tl |
Geschilde pompoen in dunne partjes
|
750 g |
Pompoenpitten
|
4 el |
Geroosterde tortilla's
Volkoren tortilla's ca. 20 cm in diameter
|
6 |
---|---|
Water
|
|
Zoutflakes
|
1 tl |
Zwarte bonen (ca. 800 g)
|
2 blikjes |
Rode paprika in lange reepjes (ca. 200 g)
|
1 |
Verse korianderblaadjes
|
3 dl |
Limoen
|
1 |
Fijngehakte pure chocolade, 70%
|
1 el |
Geroosterde pompoensalade, vol van smaak
Ervaar de prachtige mix van texturen en smaken met een eenvoudige geroosterde pompoensalade. De pompoen wordt bedekt met een romige en verfrissende limoenmarinade met kookroom en knoflook en gebakken op hoog vuur, wat resulteert in een gekarameliseerde hartige laag. Het wordt geserveerd met bonen, rode peper, koriander, partjes limoen en royaal besprenkeld met geroosterde pompoenpitten en fijngehakte pure chocolade. De dagen van flauwe salades zijn voorbij. Geniet van de combinatie van zoete en hartige smaken met deze heldere en heerlijke salade. Serveer het als een maaltijd met geroosterde tortilla's of als een bijgerecht in combinatie met geroosterd of gegrild vlees. Voor meer heerlijke ovenbakrecepten, moet je zeker onze chateaubriand met gebakken aardappelen, klassiek gehaktbrood en, voor een heerlijk bijgerecht, onze gegratineerde aardappelen bekijken.
Pompoenpitten, zwarte bonen, limoen en koriander
We houden het spannend met exotische en smakelijke toevoegingen voor onze geroosterde pompoensalade. Hou jij net zoveel van pompoenpitten in salade als wij? Geroosterde pompoenpitten bieden een knapperige tegenhanger voor de zacht geroosterde pompoen met onweerstaanbare zoute en nootachtige smaken. Versgeperst limoensap en korianderblaadjes fleuren de smaak op met een sterke citrusachtige smaak die perfect wordt afgerond met de romige, zachte zwarte bonen. Zwarte bonen worden veel gegeten in Midden- en Zuid-Amerika, en vanwege hun milde, zoete smaak en aardse tonen zijn ze een geweldige aanvulling op de geroosterde pompoensalade en passen ze precies bij de andere ingrediënten.
Heerlijke dressing met limoen en room
Wat deze pompoen- en bonensalade zo speciaal maakt, is de zoete en pittige mix van smaken die je naar meer laat verlangen. De combinatie van kookroom, limoensap, knoflook en kruiden wordt gebruikt als marinade voor de pompoenstukjes, waardoor ze worden doordrenkt met heerlijke smaken en aroma's. Maar je kunt zoveel meer doen met de aromatische mix. Wanneer het met de zwarte bonen wordt gecombineerd, fungeert het als een dressing en voegt het een goed afgeronde en uitgebalanceerde smaak toe aan de geroosterde pompoensalade.
Kies de beste pompoen om te roosteren
Kleurrijke, smaakvolle en veelzijdige pompoenen vormen een uitstekende basis voor de geroosterde pompoensalade. Maar om het beste resultaat te krijgen, moet je het met zorg uitkiezen. De beste variëteiten zijn klein en mollig, waardoor ze gemakkelijker te pellen en te bereiden zijn. Suikerpompoenen, flespompoen en Hokkaido behoren tot de meest geschikte om te roosteren.
Hokkaido-pompoenen hebben een delicate, zoete smaak met een nootachtig accent en stevig vruchtvlees, dat goed harmonieert met intense smaken en kruiden.
Suikerpompoenen zijn klein en rond met een rijke, boterachtige, zoete smaak en een zachte, dichte textuur die romig wordt wanneer ze worden geroosterd.
Met een vergelijkbare smaak en textuur als suikerpompoenen, is flespompoen een van de meest veelzijdige opties die bleek is aan de buitenkant en diep oranje aan de binnenkant met een heerlijk nootachtig aroma. Hoewel flespompoenen technisch gezien winterpompoenen zijn, smaken ze als een kruising tussen pompoenen en zoete aardappelen wanneer ze worden geroosterd, wat zorgt voor een heerlijk zoete toevoeging aan onze geroosterde pompoensalade.
Voeg je eigen touch toe
Het mooie van onze geroosterde pompoensalade is dat deze heel gemakkelijk aan te passen is, zodat je hem als basis kunt gebruiken voor al je favoriete salade-items. Beleg de salade met rode biet en romige geitenkaas. Het is eenvoudig, kleurrijk en gemakkelijk te bereiden. Schil de rode biet, snijd in blokjes en meng met de marinade. Doe in een braadslee en bak tot het door en door zacht is. Stel de geroosterde pompoensalade samen met stukjes rode biet erop. Voor een finishing touch verkruimel je geitenkaas er bovenop, samen met de gehakte chocolade en zaden. Het is een ongelooflijke combinatie van smaken en texturen die moet worden geproefd.