Geroosterde bloemkool

Wil je een smaakvolle en knapperige groente als bijgerecht of als basis voor in de wrap? Deze geroosterde bloemkool met cajunkruiden is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak.
Ingrediënten
Bloemkool, in roosjes gesneden
|
1 |
---|---|
Cajunkruiden
|
1 el |
Scheutje olijfolie
|
Bereidingswijze
Voorverwarmen en voorbereiden
Kruiden en mengen
Roosteren in de oven
Serveren
Serveertip
Ook lekker!
Tips
Wil je extra krokante bloemkool? Rooster de bloemkool 15 minuten in plaats van 10 minuten.
Tips
Voeg wat citroensap toe na het roosteren van de bloemkool voor een frisse smaak.
Tips
Je kunt ook een mildere kruidenmix gebruiken, zoals paprikapoeder of knoflookpoeder, zodat de bloemkool minder pittig wordt.
Vragen over geroosterde bloemkool
Heb je vragen over deze geroosterde bloemkool? Bekijk de antwoorden hieronder en probeer het recept uit!
Hoe zorg ik ervoor dat de bloemkool niet slap wordt?
Zorg dat de bloemkool goed droog is voordat je de kruiden en olie toevoegt. Rooster de roosjes ook in een enkele laag, zodat ze goed knapperig kunnen worden.
Kan ik andere kruiden gebruiken?
Ja! Probeer eens kerriepoeder, gerookt paprikapoeder of Italiaanse kruiden voor een andere smaak.
Kan ik de bloemkool in een pan of in de airfryer maken in plaats van in de oven?
Ja, je kunt de bloemkool bakken in een grote koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie. Bak ongeveer 12 minuten en roer regelmatig om. Ook kun je gebruik maken van de airfryer. Bak de bloemkoolroosjes 10-20 minuten op 200°C
Kan ik de bloemkool van tevoren bereiden?
Ja, geroosterde bloemkool blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Warm hem op in de oven of pan zodat hij extra knapperig wordt.
Lekkere geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkool is een van de lekkerste groenten die je in de oven kunt bereiden. Door het roosteren krijgt de bloemkool een heerlijke, licht knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Met de juiste kruiden en een scheutje olijfolie tover je gewone bloemkool om tot iets nieuws. Heb je onze wrap met bloemkool al geprobeerd?
Waarom is geroosterde bloemkool zo populair?
Bloemkool is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Dat is niet gek, want deze groente is niet alleen ontzettend lekker, maar heeft ook vele andere voordelen. Bloemkool bevat bijvoorbeeld veel vezels, vitamines en antioxidanten. Daarnaast is bloemkool makkelijk te bereiden. Snijden, kruiden en roosteren; eenvoudiger wordt het niet! Tot slot is bloemkool super veelzijdig. Lekker in wraps, salades, curry’s of als vegetarische ‘steak’ heerlijk in combinatie met onze wasabi lime saus.
