Als je de tijd hebt, laat het varkensvlees dan rusten. 10-15 minuten is genoeg om de hoeveelheid stoom die de kaantjes zacht kan maken te minimaliseren. Dek losjes af met folie, laat de zijkanten open om de stoom te laten ontsnappen en zorg ervoor dat de folie de kaantjes niet raakt. 10-15 minuten is voldoende om het sap te laten herverdelen zonder dat de kaantjes zacht worden. Op die manier is elk plakje gegarandeerd heerlijk sappig en ongelooflijk smaakvol.
Een andere methode om ervoor te zorgen dat het gebraden varkensvlees perfect mals en sappig blijft, is om het vlees constant te besprenkelen. Een mopsaus bestaat meestal uit azijn en kruiden die het vlees een milde maar aanvullende pittige en zure smaak geven. Het helpt om het vlees onberispelijk vochtig te houden, terwijl het ook nieuwe smaken toevoegt. Houd er rekening mee dat de bereidingstijd van de BBQ varkensvlees langer kan worden als je de BBQ vaak opent om het vlees te besprenkelen.
Een klassiek geroosterd varkensvlees van de BBQ is de perfecte zomerse maaltijd voor het hele gezin. Lees onze antwoorden op de meest gestelde vragen om er meer over te weten te komen!
Varkensvlees geroosterd (ongeveer 2 kg)geroosterd (ongeveer 2 kg)
|
1 |
---|---|
Zout
|
1 tl |
Broccoli
|
700 g |
---|---|
Doperwt
|
200 g |
Kokend water
|
2 L |
Versgeperst limoensap
|
3 el |
Acaciahoning
|
3 el |
Chinese of japanse sojasaus sauce
|
3 el |
Thaise vissaus
|
1½ el |
Fijn geraspte gember
|
1½ el |
Sesamolie
|
1½ el |
Grof zout
|
1 tl |
Pruimen in partjes (ongeveer 300 g)
|
8 |
Fijngehakte rode uien (ongeveer 100 g)
|
2 |
Geroosterde, gezouten cashewnoten
|
100 g |
Gemengde salade afgespoeld
|
100 g |
Verse koriander
|
400 ml |
Griekse yoghurt met een snufje peper
|
600 ml |
---|---|
Naanbroodjes (ongeveer 500 g)
|
4 |
De warme zon, vrienden en familie die lachen en de BBQ die de lucht vult met vertrouwde rokerige geuren - dat is wat we allemaal willen als we het perfecte zomerfeest organiseren. Met een geroosterd varkensvlees van de BBQ, geserveerd met hartige en zoete salade, zal iedereen niet alleen onder de indruk zijn van de heerlijke aroma's die de lucht vullen, maar ook van het prachtige uiterlijk.
Het vlees is gevuld met onweerstaanbare hartige sappen en de knapperige kaantjes bovenop voegen een zoute tegenhanger toe aan het vlees en een onweerstaanbare knapperigheid bij elke hap. Om het geheel in balans te brengen, serveer je er een lichte salade bij met prachtige groentes, zoete pruimen en cashewnoten met zout, overgoten met een dressing van sauzen en smaken uit de Aziatische keuken, waardoor de maaltijd een Aziatisch geïnspireerde twist krijgt die perfect past bij een warme zomerdag. Serveer met romige yoghurt en naan voor een frisse kick, passend bij de Aziatische keuken!
Iedereen zou de heerlijke smaak van een klassiek geroosterd varkensvlees met varkensspek op de BBQ moeten ervaren. Als het vlees gaar is, smelt het vetlaagje onder de varkenshuid, waardoor het varkensvlees op een natuurlijke manier bedruipt. Op die manier behoudt het vlees zijn vochtige sappen en komen de rijke smaken verder tot ontwikkeling. De hitte activeert ook de natuurlijke suikers in het vlees, waardoor ze karamelliseren en een milde zoete smaak verspreiden. Door te koken op de BBQ krijgt het varkensvlees zijn BBQ-aroma's en rokerige diepe smaak, terwijl het een mooie, geblakerde buitenkant krijgt.
En terwijl je de BBQ aan het aansteken bent, waarom maak je dan niet een paar extra bijgerechten voor bij de salade? Probeer eens een zoete en smaakvolle gegrilde perzik salade of klassieke gegrilde maïs op de kolf, en, om de Aziatische smaken van de maaltijd aan te vullen, serveer met een romige tahini dressing die perfect past bij pruimen, Aziatische sauzen, en de zoetheid van het vlees.
Smaak betekent veel bij het maken van een geroosterd varkensvlees van de BBQ - maar textuur ook. Je wilt voedsel met een complementaire consistentie, dat zacht en knapperig is voor het beste mondgevoel. Met sappig vlees en knapperige kaantjes krijg je precies dat! Het vlees behoudt zijn vocht, waardoor elke hap sappig, zacht en hartig is - zoals het hoort. En terwijl het varkensvlees langzaam in je mond smelt, geeft de knapperige kaantjes met hun zoute knapperigheid een kick aan de hele eetervaring.
Als je wilt experimenteren met je geroosterd varkensvlees op de BBQ en de boel eens flink wilt opschudden, kijk dan eens naar de kruiden. We houden allemaal van een zoute, knapperige kaantjes, maar soms kan het uitproberen van nieuwe dingen een geweldige ervaring zijn. Gebruik naast zout dus ook kruiden als gerookte paprika, chilipoeder of cayennepeper om het vlees wat pittiger te maken zonder dat dit ten koste gaat van de knapperigheid van de kaantjes. Een mengsel van kruiden en knoflook kan ook prima dienst doen als smaakmaker en het vlees een frisse boost geven. Overweeg om deze kruiden halverwege de bereidingstijd toe te voegen, omdat sommige kruiden en specerijen kunnen verbranden door de hoge hitte.
Je kunt het vlees ook glazuren met een combinatie van honing, soja-mosterd en mosterd. Dit zal de kaantjes ook een zoeter en hartiger element geven, omdat deze zoete rub zowel het vlees als de kaantjes omarmt.