Gebruik je overgebleven brood op een goede manier in plaats van het weg te gooien. Oud brood is geweldig voor canapés omdat het zijn textuur behoudt als het geroosterd wordt – plus het absorbeert vloeistoffen erg goed.
Wees voorzichtig bij het snijden van de zalm; je wilt gelijke stukken om de beste smaakervaring op elke canapé te garanderen en een uniforme uitstraling als je ze serveert.
Zet de canapés zo dicht mogelijk bij het serveren in elkaar. Op die manier voorkom je dat het geroosterde brood zompig wordt en alle ingrediënten blijven vers en smaakvol.
Geroosterd roggebroden (ongeveer 250 g)
|
6 plakjes |
---|---|
Gerookte zalm
|
100 g |
Kwark
|
100 g |
---|---|
Crème fraîche (38%)
|
2 el |
Dijonmosterd
|
1 tl |
Limoenrasp (onbehandeld), fijn geraspt
|
¼ tl |
Limoensap, vers geperst
|
1 el |
Grof zout
|
⅛ tl |
Fijngehakte bieslook
|
|
---|---|
Bietenbladeren
|
Als je op zoek bent naar een luxueuze traktatie, probeer dan onze verrukkelijke canapés met gerookte zalm op roggebrood. Zijdezachte gerookte zalm wordt geplaatst op een verfrissende en romige laag limoenroom. Het geroosterde roggebrood vormt de basis, waardoor elke hap vol knapperige heerlijkheden zit.
Het goudbruin geroosterde roggebrood is bedekt met een wolkachtige witte limoenroom en gegarneerd met levendig roze zalm. Door hoe aantrekkelijk de canapés met gerookte zalm eruitzien, zullen je gasten zeker terugkomen voor een tweede ronde.
Gerookte zalm is ongetwijfeld de hoofdattractie van de traktatie vanwege zijn aantrekkelijke kleur en geweldige smaak. Het geeft een rijke en luxueuze smaak, en de zijdezachte textuur zorgt voor een verwennerij en comfortabel mondgevoel. De subtiele umami smaaknoten van de vis dragen bij aan de diepte en rijkdom van het gerecht. Gehakte bieslook en bietenbladeren zorgen voor een extra vleugje.
Om de smaken van het roggebrood en de gerookte zalm in evenwicht te brengen, bevatten de zalmcanapés ook een verfrissende, pittige limoenroom. Het is gemaakt met dikke, zuur smakende kwark, bittere limoenrasp en vers geperst limoensap, waardoor de room een heldere en levendige smaak krijgt die door de rijke zalm snijdt. Terwijl de limoenroom een onberispelijke smaak biedt, voegt het ook een romige textuur toe die de canapés omhult en samenbindt.
Canapés zijn kleine lekkernijen die je in één of een paar happen kunt eten. Serveer de canapés met gerookte zalm als voorgerecht op je dinerfeest of geniet er thuis van op een informele manier. Ze zijn ook populair bij recepties en andere evenementen waar je heerlijke, makkelijke hapjes wilt serveren. Hoe dan ook, deze heerlijkheden zijn de perfecte keuze.
Ben je op zoek naar andere voorgerechten of snackopties? Probeer onze makkelijk te maken avocadomousse met roggebroodcroutons of onze heerlijke paddenstoelen bruschetta. Als je een grotere portie nodig hebt, ga dan voor de linzensalade met croutons of de gegrilde maïssalade met paneer.
Je kunt dit recept gemakkelijk variëren als je iets anders wilt proberen.
Probeer bijvoorbeeld roomkaas in plaats van kwark. Hoewel kwark een uitstekende keuze is voor een dikke en romige consistentie, biedt roomkaas een consistentie die meer lijkt op zachte boter met een zuur smaakprofiel en een subtiele zoete toets.
Ga voor rijpe en dunne plakjes avocado of guacamole als je een laagje luxe wilt toevoegen aan de canapés met gerookte zalm. Zalm en avocado zijn een match made in heaven met hun diepe, rijke smaak en gladde texturen.
Voor een gedurfdere keuze, stellen we voor om kappertjes toe te voegen. Ze zijn een klassieke begeleider van gerookte zalm, en hier zullen ze een pittige, zilte smaakexplosie toevoegen, evenals een aangename textuur.