Gembershot
Bereidingswijze
Gembershot
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
vezels | 24,7 gram vezels |
eiwit | 6,9 gram eiwit |
koolhydraten | 43 gram koolhydraten |
vet | 3,5 gram vet |
Ingrediënten
Verse gember
|
200 g |
---|---|
Verse kurkumapoeder
|
25 g |
Water
|
700 ml |
Honing
|
50 ml |
Citroenen (ongeveer 100 ml)
|
Sap va 2 |
Een verfrissend brouwsel
Voeg wat kurkuma en citroen toe voor extra smaak
Ze zeggen dat dynamiet in kleine verpakkingen zit en dat geldt zeker voor een gembershot met zijn vurige kick en op een vreemde manier geruststellende smaakprofiel. Kurkuma en citroen zijn twee populaire ingrediënten die wat extra diepte van citrusachtige, aardse en enigszins bittere tonen toevoegen. Houd er rekening mee dat kurkuma - of het nu vers, gedroogd of in poedervorm is - overal op afgeeft: op je vingers en je keukenapparatuur. Draag handschoenen als je dit ingrediënt verwerkt om dit zoveel mogelijk te voorkomen en was eventuele apparaten onmiddellijk na gebruik af.
Andere smaakcombinaties voor kieskeurige fijnproevers
Hoewel de sterke smaken van een gembershot misschien niet iedereen bevallen, zijn er een paar variaties die je kunt proberen voor de kieskeurigere leden van je gezin. Door wat fruit toe te voegen krijgt het shot wat zoets en het maskeert eveneens enkele van de scherpere ingrediënten (onze top drie: grapefruit, ananas of sinaasappel). Kokoswater is ook een geweldige toevoeging en je kunt een deel of al het water van het recept vervangen door dit van nature zoete alternatief.
Perfect bij het ontbijt
Ze zijn misschien klein, maar gembershots zijn de perfecte manier om je dag te beginnen. Onze beste tip is om van tevoren een grote hoeveelheid te maken en in te vriezen in porties ter grootte van een shot zodat je ze snel en eenvoudig aan het ontbijt kunt toevoegen. Ze werken ook geweldig in smoothies: doe gewoon een paar van je bevroren blokjes, samen met de rest van je ingrediënten, in de blender en geniet ervan!