Roer het mengsel goed door nadat je de zaden en skyr yoghurt hebt gemengd om eventuele klontjes te verwijderen en een gelijkmatige textuur te krijgen. Zo kan elk zaadje bij de vloeistof en krijgt het een uniforme consistentie. Laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten staan. De zaden zullen de vloeistof beginnen te absorberen en uitzetten. Roer het mengsel nogmaals om eventuele nieuwe klontjes te breken.
Je kunt je toppings ook onderaan het glas toevoegen om verschillende lagen te creëren. Vergeet niet om knapperige toppings vlak voor het serveren toe te voegen zodat ze knapperig blijven.
Als je liever een chiazaadjes pudding hebt die glad is in plaats van gelatineachtig, kun je het mengsel mixen als de zaden volledig geweekt zijn en de pudding hard is. Mix tot het de gewenste gladheid heeft.
Hieronder vind je antwoorden op een aantal van de meest gestelde vragen over chia.
Skyr yoghurt kokos
|
200 ml |
---|---|
Chiazaadjes
|
2 el |
Roggebrood, geroosterd en verkruimeld
|
½ |
---|---|
Mango's, in blokjes gesneden
|
50 ml |
Kokosvlokken
|
1 el |
Met dit chiazaadjes recept is het maken van een smakelijke pudding vanuit het niets heel eenvoudig. Hoewel het wat tijd kost, is het proces vrij eenvoudig, waardoor het zelfs voor mensen met een drukke agenda haalbaar is.
De sleutel tot het ontwikkelen van de heerlijke, unieke textuur van de zaden is simpelweg dat je ze combineert met vloeistof en voldoende tijd geeft om het te absorberen. Je kunt het mengsel dus de dag van tevoren bereiden en de volgende dag een heerlijk ontbijt of snacks klaar hebben.
Zoals gezegd moet je de zaden mengen met een vloeistof. Je krijgt het meest smaakvolle en romige resultaat door ze te combineren met een yoghurtachtig zuivelproduct zoals fluweelzachte skyr of Griekse yoghurt, omdat deze producten een geweldige body hebben.
De zuivel hydrateert de zaden en maakt ze voller, waardoor ze hun kenmerkende gelatineachtige textuur krijgen. Daarom is een fruitige variant met bijvoorbeeld kokos- of bessensmaak een uitstekende keuze. Vooral de zoete, tropische en nootachtige kokos combineert heerlijk met de mild nootachtige zaden omdat ze deze heerlijke smaak delen en in elkaar kunnen versterken.
Een verrukkelijke chia kokos pudding is natuurlijk niet compleet zonder toppings. De twee belangrijkste dingen die deze kunnen doen zijn smaak toevoegen en een textuurcontrast creëren met de romige en gelatineachtige basis.
Geroosterd roggevlokken, kleine mangoblokjes en kokosvlokken doen dit prachtig. Samen voegen ze zowel zoete tropische noten als aardse ondertonen toe die mooi combineren met de fruitige, nootachtige basis. Bovendien versterken ze elk de textuur. Het paneermeel is knapperig, de mango is zacht en smeuïg en de kokosvlokken zijn zowel knapperig als lichtjes taai. Het resultaat is een makkelijke chiazaadjes pudding vol heerlijke smaken en texturen.
Een smakelijke chiazaadjes pudding kan op elk moment van de dag worden gegeten. Het kan een goed vullend ontbijt zijn of later als snack of dessert worden gegeten. Omdat dit recept vrij eenvoudig op te schalen is, kun je het ook gebruiken als brunch of dessert voor een groep mensen. Je kunt het op elke gewenste manier serveren, in glazen of als ontbijtkom.
In het algemeen zijn er veel toepassingen voor de neutraal smakende zaden, iets dat dit gemakkelijke chia recept benadrukt. Als je meer geweldige recepten zoals deze wilt ontdekken, raden we je onze chia met aardbei en rabarber , mango chia pudding , en chia met quinoa aan.