Om ervoor te zorgen dat de gegrilde ribben gelijkmatig gaar zijn, moet je de temperatuur tijdens het hele kookproces in de gaten houden. Zo wordt al het vlees tegelijkertijd perfect gaar, zodat elke hap even lekker is als de vorige.
Een eenvoudige manier om je vlees een extra smaakboost te geven is door het een paar minuten te laten rusten voordat je het serveert. We weten dat het er heerlijk uitziet en klaar is om te eten, maar door het te laten rusten kun je het sap door het vlees verspreiden, waardoor het een heerlijke vochtige bite krijgt.
Hieronder bespreken we een aantal veelgestelde vragen over het bereiden van ribben op de barbecue om je voor te bereiden op een zomer vol BBQ.
Spareribs of lendebotten
|
1½ kg |
---|---|
Zout
|
1 tl |
Boter en koolzaadolie
|
3 el |
---|---|
Ketchupachtige chilisaus
|
1 el |
Soja sauce
|
1 tl |
Gemalen gember
|
1 tl |
Sambal oelek
|
1 tl |
Vloeibare honing
|
2 el |
Zure room met paprika en chili
|
200 ml |
---|
De wereld zit vol met geweldige en leuke suggesties, maar ons recept voor gegrilde spareribs is een go-to voor iedereen die een heerlijk smakend en heerlijk geurend stuk vlees waardeert. Serveer deze glinsterende, rokerige repen als het middelpunt van het feest en het vlees zal in een mum van tijd op zijn. Je kunt het ook serveren als onderdeel van een grote zomerfuif met veel verschillende vleessoorten - wij weten alleen dat onze gegrilde spareribs een must zijn op de BBQ-tafel. Wanneer het vlees op de BBQ wordt gegaard, krijgt het een lekkere sappige vochtigheid, terwijl de suiker van de honing karamelliseert en het vlees een extra dimensie van onuitwisbare snoep geeft.
Met een kwaliteitsrack varkensvlees kom je een heel eind, maar voor de beste gegrilde ribben heb je een smaakversterkend element nodig zoals de hartige spareribmarinade. Sommige mensen houden van een klassieke BBQ-marinade, maar om echt de aandacht te stelen op een zomerse barbecue, kun je je ribben omhullen met onze verrukkelijke spareribmarinade met een twist. De verschillende maar zorgvuldig gekozen ingrediënten zorgen voor een complexe maar uitgebalanceerde marinade vol snoep, rijkdom en kruidigheid die je wilt wanneer je gegrilde ribben eet.
Gegrilde spareribs zijn niet alleen geweldig vanwege hun ongelooflijke smaak, maar ook vanwege hun veelzijdigheid. Maak er een mooie frisse salade en wat zure room bij en je hebt een heerlijk doordeweeks diner voor het hele gezin. Maar de zomer is ook een sociale tijd, met zomerse cookouts, verjaardagsfeestjes in de zon en potlucks in de buitenlucht. Gegrilde spareribs zijn een feest op elk evenement.
Je kunt ribben van de grill serveren met een grote verscheidenheid aan salades en bijgerechten. Een traditionele BBQ keuze zou zijn om het vlees te serveren met een heerlijke salade van aardappel met pittige appels. Deze salade kun je gemakkelijk van tevoren maken en meenemen naar een picknick of BBQ-feestje. Voor iets nog lichters is een eenvoudige salade van watermeloen zowel een streling voor het oog als voor de smaakpapillen. Het combineert perfect het natuurlijke snoep met het natuurlijke fris dat zo goed past bij de hartige gegrilde spareribs. Misschien, heel misschien, ben je in de stemming om helemaal voor de zomer te gaan - probeer dan onze toepasselijk genaamde zomersalade met aardbei, doperwten, tomaten en verschillende soorten salade. Serveer er eventueel zelfgemaakt brood met olijf bij, perfect om de overgebleven sappen op te zuigen.
Met het meeste vlees dat je op de BBQ bereidt, kun je op verschillende manieren experimenteren met de marinade. Hier geven we je een paar suggesties als je in een avontuurlijke bui bent.
Een pittige chipotle-marinade lijkt op de originele hartige marinade, maar er is een extra vleugje rokerige smaak van de chipotle-paprika's aan toegevoegd. Combineer olie, limoensap, honing, knoflook, komijn, gerookte paprika, zout en chipotle pepers voor een warme en rokerige marinade die perfect is voor een dagje in de zon.
Gegrilde spareribs en BBQ in het algemeen zijn ook erg populair in Azië, dus waarom geen Aziatisch geïnspireerde teriyakimarinade proberen? De sojasaus, honing, gember, sesamolie en rijstazijn doordrenken het vlees met hartige, licht zoete en pittige smaken en geven de ribben een onweerstaanbaar glazuur bij het grillen.
Je kunt ook kiezen voor een klassieke BBQ-marinade die een bekend rijk en zoet smaakprofiel geeft. Wij raden uitgebalanceerde ingrediënten aan zoals tomatenketchup, bruine suiker, worcestershiresaus, appelciderazijn, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, mosterdpoeder, zout en zwarte peper.