Gegrilde romaine sla met lactosevrije dressing
Bereidingswijze
Tips
Om de stukjes salade niet te gaar te laten worden, hoeven ze maar een paar minuten op een voorverwarmde grill of pan, dus houd je ogen open. De buitenste laag moet licht verwelkt zijn en een prachtige, verkoolde plek hebben, terwijl de binnenste lagen hun knapperige textuur moeten behouden zodat je tanden erop kunnen kauwen.
Tips
Als je graag buiten kookt, kun je de sla in plaats daarvan op een barbecue bereiden. Zo krijg je hetzelfde heerlijke resultaat terwijl je kunt genieten van een gezellige zomeravond in de buitenlucht.
Vragen over gegrilde romaine sla en lactosevrije dressing
Als je vragen hebt, hebben wij de antwoorden. Lees verder om meer te weten te komen over gegrilde romaine sla.
Ingrediënten
Romaine sla
|
2 |
---|---|
Zonnebloemolie
|
Dressing
Lactosevrije halfvolle yoghurt
|
150 ml |
---|---|
Lactosevrije magere cottagecheese
|
50 g |
Peterselie
|
1 el |
Geperste knoflook
|
|
Zout
|
|
Paprika
|
Gegrilde romaine - een gemakkelijke en interessante salade
Verse salade is altijd heerlijk, maar gegrilde romaine sla met lactosevrije dressing is van een ander niveau. Door de salade slechts een paar minuten in de pan te gooien, krijgt het een licht geblakerd oppervlak, waardoor het er mooi groen en donker uitziet. De binnenste bladeren behouden hun frisse knapperigheid, terwijl de buitenste bladeren een beetje verwelken en een licht gekarameliseerde schroei krijgen, waardoor ze een milde snoep en heerlijke rokerige smaken krijgen. Het verschil in textuur maakt van de gegrilde romaine sla de perfecte bedding voor een verrukkelijke dressing.
Serveer het als een lichte lunch op zichzelf of als bijgerecht bij bijvoorbeeld lactosevrije pasta met champignons en pompoen of misschien een stevige lactosevrije taart met zalm.
Serveer met romige lactosevrije dressing
Als je naar de groene gegrilde bladeren met mooie, geblakerde zijkanten kijkt, zou je er niet verkeerd aan doen om er meteen je tanden in te zetten, maar neem toch even de tijd om de romige lactosevrije dressing toe te voegen. De romigheid en pittigheid van lactosevrije yoghurt en cottagecheese worden gecombineerd om de dressing een textuur te geven die zich gemakkelijk aan de sla hecht, terwijl hij helder en verfrissend smaakt bij de rokerige salade. En als klap op de vuurpijl zorgt peterselie in de dressing voor prachtige aroma's en kleuren.