Het beste recept voor gegrilde maiskolven moet natuurlijk ook een tip bevatten voor sappige en malse gegrilde maiskolven. Eén zo'n tip is om ze voor het grillen in water te laten weken. Dit helpt om de korrels vochtig te houden en voorkomt dat ze uitdrogen tijdens het koken.
Vul eerst een grote bak met koud water. De bak of gootsteen moet groot genoeg zijn voor alle maïsaren die je van plan bent te grillen. Leg de aren in het water en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn. Je kunt desgewenst een snufje zout of suiker aan het water toevoegen om de smaak te versterken. Laat de aren minstens 30 minuten in het water weken, of maximaal 2 uur als je daar de tijd voor hebt. Schud na het weken het overtollige water eraf. Dep de maïs indien nodig droog met een papieren handdoek voordat je begint met grillen.
Met een gemakkelijk recept voor maiskolf op de grill eet je misschien wel heel veel van dit klassieke zomerproduct. Als je meer wilt weten over gegrilde maiskolf, bekijk dan hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen over deze barbecuetraktatie.
Zachte boter
|
100 g |
---|---|
Verse koriander of peterselie, fijngehakt
|
50 g |
Limoenen (ongewassen), fijn geraspte schil
|
½ el |
Limoensap versgeperst limoensap
|
½ el |
Rode chilipeper of jalapeñopeper, fijngehakt
|
½ tl |
Grof zout
|
½ tl |
Aren maïs
|
4 |
---|---|
Witte kaas crumble
|
50 g |
Gekruide maiskolf is een smakelijke versie van een klassiek barbecuegerecht. Het grillen van de zoete en sappige maïs voegt een rokerige en verkoolde smaak toe, waardoor het een smaakvolle en bevredigende snack, bijgerecht of hoofdgerecht wordt.
In plaats van gewone boter wordt zelfgemaakte boter met kruiden, limoen en natuurlijk verse kaas en verkruimelde salade als topping gebruikt om een evenwichtig gerecht te creëren.
Zoute en licht pikante salade kaas is een heerlijke begeleiding voor maïskolven. Het smaakprofiel voegt een mooi contrast toe aan de zoetheid van de maïs en zorgt voor een interessante combinatie. De textuur van salade kaas is ook ideaal voor dit gerecht, omdat het gemakkelijk crumbleert en direct over de maïs gestrooid kan worden. Zowel de smaak als de textuur maken het ideaal om te gebruiken voor gegrilde maiskolf met kaas.
Wanneer de verkruimelde salade kaas aan de warme oren wordt toegevoegd, smelt het licht. Zo vormt het samen met de smakelijke chili boter een heerlijke topping, die een gladde en romige laag over de maïskolven vormt. De gesmolten salade kaas voegt een rijke en decadente smaak toe aan de pittige gegrilde maiskolf, waardoor het een heerlijke en bevredigende barbecuetraktatie wordt.
Er gaat niets boven de combinatie van gegrilde maiskolf met gesmolten boter. Het enige wat deze klassieke combinatie nog kan verbeteren, is de boter met pittige smaken infuseren. Dit verandert de eenvoudige boter in een smaakvolle smaakmaker voor gegrilde maiskolf.
Een geweldige manier om er smaak aan te geven is door het te mengen met citroenschil en -sap, verse kruiden en chili. Terwijl de chili natuurlijk de hitte opvoert, voegen de verse kruiden een complexe smaak toe. Of je nu houdt van licht gepeperde peterselie of citrusachtige koriander is aan jou om te beslissen. Hoe dan ook, de helderheid van je gekozen kruid in combinatie met de pittige limoen brengt het kruid van de chili in balans, zodat je een pittige boter krijgt die je niet overweldigt.
Deze pittige maar goed afgeronde chiliboter werkt als een fantastische smaakmaker voor gegrild maïs op de kolf, maar als je restjes over hebt, smaken ze ook heerlijk bij gegrild vlees, zeevruchten en overige op de barbecue geroosterde groenten. Je kunt het zelfs op brood op een stokje smeren om de klassieke vreugdevuur traktatie te verbeteren.
Gegrilde maiskolf is een geweldig barbecuegerecht, hoe je het ook besluit te serveren. Je kunt het gebruiken als bijgerecht bij klassieke barbecuesoorten zoals gegrilde spareribs en lamsvlees. De zoete en pittige maïs past goed bij zowel de rijke ribben als het smaakvolle lamsvlees. Het smaakt ook heerlijk met in bacon gewikkelde asperges en andere soorten gegrilde groenten voor het geval je wat van de geweldige producten die de zomer te bieden heeft wilt laten zien.
Als je deze goudkleurige maïs met kaas een prominentere rol wilt laten spelen op je barbecue, werkt het heerlijk als hoofdgerecht. Serveer het gewoon met een lekkere salade ernaast en wat stukjes van je favoriete brood.
Als ½ theelepel rode chili of jalapeñopeper voor jou niet genoeg is om maïs met boter en kaas pittiger te maken, wil je misschien meer manieren ontdekken om het wat pittiger te maken. Populaire opties zijn onder andere het gebruik van een smaakvolle kruidenrub op de oren voordat je ze gaat grillen, naast het insmeren met smakelijke chiliboter.
Voor je kruidenrub kun je rode chili vlokken of chilipoeder gebruiken. Kruiden zoals gerookte paprika en cayennepeper zijn ook goede keuzes voor bbq-kruiden, omdat hun rokerigheid de rokerige, verkoolde smaak versterkt die het gerecht krijgt als je het grilt. Hete tabasco saus, diepteversterkende komijn en gedroogde rokerige chipotlesaus zijn ook uitstekende keuzes, vooral als je een voorliefde hebt voor lekker Tex-Mex eten. Een beetje bruine suiker in de kruidenpasta zorgt voor een heerlijke karamelisatie op de gegrilde maiskolf.