Gebakken spek met peterseliesaus
45 min.
Gebakken spek met peterseliesaus is het nationale gerecht uit Denemarken, omdat de meeste Denen zowel van knapperig spek, de aardappelen als de heerlijke persillesaus houden. Je kunt het spek knapperig bakken in de oven of op de grill - en zo de ergste geur in de keuken vermijden.
Bereidingswijze
Bereidingstijd
Gebakken spek
Groenten
Peterseliesaus
Tips
Probeer eens het spek op de barbecue te bakken - het wordt heerlijk knapperig. De peterseliesaus kan met melk of met room worden gemaakt of een combinatie van room en water. Gebruik wat je in huis hebt of wat je het lekkerst vindt.
Ingrediënten
Gebakken spek
Varkensvlees (buik) in plakjes
|
600 g |
---|---|
Grof zout
|
½ tl |
Groenten
Boter
|
10 g |
---|---|
Rode uien in partjes (ca. 250 g)
|
3 |
Wortelen in kleinere stukjes (ca. 350 g)
|
5 |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
Persillesaus
Melk
|
250 ml |
---|---|
Maïzena
|
2½ el |
Kookroom
|
250 ml |
Verse peterselie, grofgehakt
|
200 g |
Suiker
|
½ tl |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Bijgerecht
Aardappelen
|
1 kg |
---|