Probeer eens het spek op de barbecue te bakken - het wordt heerlijk knapperig. De peterseliesaus kan met melk of met room worden gemaakt of een combinatie van room en water. Gebruik wat je in huis hebt of wat je het lekkerst vindt.
Varkensvlees (buik) in plakjes
|
600 g |
---|---|
Grof zout
|
½ tl |
Boter
|
10 g |
---|---|
Rode uien in partjes (ca. 250 g)
|
3 |
Wortelen in kleinere stukjes (ca. 350 g)
|
5 |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
Melk
|
250 ml |
---|---|
Maïzena
|
2½ el |
Kookroom
|
250 ml |
Verse peterselie, grofgehakt
|
200 g |
Suiker
|
½ tl |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Aardappelen
|
1 kg |
---|