Gebakken aardappelen met bieslookdressing

Gebakken aardappelen met bieslookdressing

Gebakken aardappelen met bieslookdressing is een heerlijk vegetarisch gerecht dat goed smaakt en voldoening geeft. Het kost wat tijd om de aardappelen en uien te bakken, maar je hoeft er niet naar om te kijken als ze in de oven zitten, dus het is geen ingewikkeld gerecht om te maken. Je kunt je gebakken aardappelen vullen met bijna alles, dus gebakken aardappelen met vulling is een prima gerecht als je je koelkast wilt opruimen. Je kunt het hele jaar door gebakken aardappelen serveren.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/gebakken-aardappelen-met-bieslookdressing/

Bereidingswijze

Gebakken aardappelen
  • Schrob de aardappelen goed schoon en leg ze in een pan met kokend water. Kook de aardappelen op laag vuur en onder een deksel ongeveer 5 minuten.
  • Giet het water af en stoom de aardappelen droog. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en bak ze in het midden van de oven.
Gebakken rode uien
  • Meng de uien, olie, zout en peper in een kleine ovenschaal.
  • Zet de uien na ongeveer 15 minuten naast de aardappelen en bak ze samen gaar.
Bieslookdressing
  • Meng voorzichtig de zure room, bieslook, zout en peper.
  • Dek de dressing af en zet minstens 15 minuten in de koelkast. Breng op smaak.
Bij het serveren
  • Snijd een kruis in elke gebakken aardappel en druk er lichtjes op zodat ze openen. Serveer de aardappelen met gebakken uien, ingemaakte rode bieten, kappertjes, rauwe ui, mierikswortel en bieslookdressing.
Eet smakelijk!
Tips

Als je vlees bij de gebakken aardappelen wilt, kun je de vulling aanvullen met gebakken spek.

Ingrediënten

Gebakken aardappelen
4 aardappelen (ongeveer 1 kg)
1 kg
Water
1 L
Gebakken rode uien
Rode uien, in parten (ongeveer 750 g)
8
Koolzaadolie
2 el
Grof zout
1½ tl
Versgemalen peper
Bieslookdressing
Zure room
400 ml
Fijngeknipte bieslook
100 g
Grof zout
¾ tl
Ingemaakte rode bieten, in kleine blokjes
150 g
Kappertjes zonder vocht
100 g
Fijngehakte rode ui (ongeveer 100 g)
1
Versgemalen peper
Geraspte mierikswortel
4 el
Garnering
Fijngeknipte verse bieslook