Gebakken aardappelen met bieslookdressing
Gebakken aardappelen met bieslookdressing is een heerlijk vegetarisch gerecht dat goed smaakt en voldoening geeft. Het kost wat tijd om de aardappelen en uien te bakken, maar je hoeft er niet naar om te kijken als ze in de oven zitten, dus het is geen ingewikkeld gerecht om te maken. Je kunt je gebakken aardappelen vullen met bijna alles, dus gebakken aardappelen met vulling is een prima gerecht als je je koelkast wilt opruimen. Je kunt het hele jaar door gebakken aardappelen serveren.
Bereidingswijze
Gebakken aardappelen
Gebakken rode uien
Bieslookdressing
Bij het serveren
Tips
Als je vlees bij de gebakken aardappelen wilt, kun je de vulling aanvullen met gebakken spek.
Ingrediënten
Gebakken aardappelen
4 aardappelen (ongeveer 1 kg)
|
1 kg |
---|---|
Water
|
1 L |
Gebakken rode uien
Rode uien, in parten (ongeveer 750 g)
|
8 |
---|---|
Koolzaadolie
|
2 el |
Grof zout
|
1½ tl |
Versgemalen peper
|
Bieslookdressing
Zure room
|
400 ml |
---|---|
Fijngeknipte bieslook
|
100 g |
Grof zout
|
¾ tl |
Ingemaakte rode bieten, in kleine blokjes
|
150 g |
Kappertjes zonder vocht
|
100 g |
Fijngehakte rode ui (ongeveer 100 g)
|
1 |
Versgemalen peper
|
|
Geraspte mierikswortel
|
4 el |
Garnering
Fijngeknipte verse bieslook
|
---|