Bananen
|
2 |
---|---|
Gele meloenen
|
250 g |
Sharonfruit ( kaki )
|
2 |
Groene of rode druiven
|
75 g |
Kruisbessen
|
8 |
Boter, gesmolten
|
2 el |
Citroen (onbehandeld)
|
Schil van 1 |
Poedersuiker
|
2 tl |
Yoghurt met honing
|
150 ml |
Wie houdt er niet van een dessert dat kleurrijk en snel en gemakkelijk te maken is? Deze warme fruitspiesjes zijn de perfecte aanvulling op een ontbijttafel of barbecuebuffet of als toetje na het eten.
We weten allemaal hoe moeilijk het is om kleinere snacks op ons feestmenu te zetten. Maar vanaf nu is er de fruitspies, een kleurrijk en leuk alternatief dat net zo populair zal zijn als de taart. Of ga nog een stapje verder en maak een doe-het-zelf-tafel: zet schalen met voorgesneden fruit en stompe houten spiesjes klaar en laat de kleintjes hun eigen snack maken.
Zie dit meer als een voorstel dan als een strikt recept. De combinaties kunnen zo klassiek (denk aan appel, peer of ananas) of exotisch (experimenteer met vijgen, mango's of zelfs watermeloen) zijn als je zelf wilt.
Vermijd als algemene vuistregel overrijp fruit of fruit dat te zacht is om op een spiesje te blijven zitten.