Mix de smoothie gedurende ten minste 30 seconden in totaal of totdat deze de gewenste consistentie bereikt. Mogelijk moet je langer mixen als je een minder krachtige blender gebruikt. Als je de frambozenzaden hinderlijk vindt, zeef het mengsel dan door een fijnmazige zeef voordat je het serveert.
Om de frambozensmoothie te bewaren, kun je deze in een luchtdichte bak of een glas met een deksel erop gieten en maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Houd er echter rekening mee dat hoe langer je hem bewaart, hoe meer de kleur, smaak en textuur kunnen veranderen. Het kan ook geen schiften en minder aantrekkelijk worden om te drinken. Om dit te voorkomen, roer of mix je het nog even snel voordat je het serveert.
Als je een koud drankje wilt delen met een vriend of familielid, kun je het recept gemakkelijk verdubbelen of verdrievoudigen, afhankelijk van hoeveel heerlijke frambozensmoothies je nodig hebt.
Probeer ons eenvoudige recept voor frambozensmoothies met bevroren bessen en skyr. Het is erg eenvoudig en je kunt er hieronder alles over te weten komen.
vezels | 1,9 gram vezels |
eiwit | 0,7 gram eiwit |
koolhydraten | 38 gram koolhydraten |
vet | 0,3 gram vet |
Ijsblokjes
|
4 |
---|---|
Bevroren frambozen
|
1 dl |
Honing
|
2 el |
Perziksiroop
|
1 el |
Arla Biologische halfvolle melk
|
150 ml |
Arla® Skyr naturel
|
50 ml |
Wil je je ochtendroutine opschudden met een heerlijk en gezond ontbijt? Dan is onze eenvoudige frambozensmoothie perfect! Deze fruitige droom barst van de zoete en pittige smaak en is een verfrissende manier om de dag te beginnen met een gemakkelijk, ijskoud drankje. Niet alleen is onze frambozensmoothie een heerlijke traktatie, maar met zijn levendige roze tint zal het je ochtend zeker opfleuren en een glimlach op je gezicht toveren. Als je meer fruitige en schuimige recepten wilt proberen, moet je onze tropische smoothie met mango en kokosmelk, een roze smoothiebowl bedekt met vers fruit en havermout of een groene smoothie met avocado en spinazie ook eens bekijken.
Skyr heeft een dikkere consistentie dan traditionele yoghurt, waardoor het geweldig is voor het maken van smoothies. Wanneer het wordt gemengd met bevroren frambozen, creëert skyr een rijke en fluweelachtige textuur die bevredigend is en een rijk, romig mondgevoel biedt. De pittige smaak voegt ook een aangename, licht zure noot toe aan de zoete en fruitige smaak van de frambozen en de perziksiroop, waardoor een extra, onweerstaanbare smaaklaag wordt toegevoegd.
Perziksiroop en honing voegen beide natuurlijke zoetheid toe aan de frambozensmoothie. Honing heeft een onderscheidend smaakprofiel dat de zuurheid van de frambozen aanvult, terwijl de perziksiroop een delicate fruitige noot toevoegt die de natuurlijke smaak van de frambozen aanvult. De combinatie van de zoetheid van de honing en kan de zuurheid van de frambozen in evenwicht brengen, waardoor een goed afgerond smaakprofiel ontstaat.
Er zijn veel manieren om een persoonlijk tintje te geven aan een frambozensmoothierecept. Een eenvoudige manier is om ander fruit en bessen toe te voegen om nieuwe en interessante smaakcombinaties te creëren, bijvoorbeeld aardbeien, sinaasappels of mango. Je kunt ook kruiden zoals kaneel, nootmuskaat of gember toevoegen om een verwarmende, pittige smaak toe te voegen.
Verse kruiden zoals munt, basilicum of koriander kunnen een verfrissende kruidennoot toevoegen, terwijl extracten zoals vanille, amandel of kokosnoot een subtiel maar heerlijk aroma kunnen toevoegen.