Erwtensoep met linzentopping
Erwtensoep met linzentopping is smaakvol en vol van het voorjaar. Het is gemakkelijk te maken en de aardappelen en linzen zorgen voor vulling en textuur. De erwtensoep wordt heerlijk romig door de aardappelen en de smaak is verrassend fris. In de zomer kun je verse erwten gebruiken in plaats van bevroren erwten. Om de mooie groene kleur te behouden, hoef je de soep niet te lang te koken. Je kunt de erwtensoep serveren als avondmaaltijd of lunch op een zonnige dag - en het is heerlijk als voorgerecht in individuele porties. We hebben gekozen voor mooie zwarte belugalinzen als topping, maar garnalen, kaviaar en/of fijngesneden knapperige groenten zijn ook mogelijk. Serveer de soep eventueel met een stuk geroosterd brood.
Bereidingswijze
Soep
Topping
Bij het serveren
Tips
Je kunt extra bouillon toevoegen als je de soep te dik vindt. Je kunt gehakte gezouten amandelen als topping gebruiken. Gebruik een restje soep als saus voor een gerecht morgen - en gebruik een restje topping in een salade, zo voorkom je voedselverspilling.
Ingrediënten
Erwtensoep
Grofgehakte uien
|
3 |
---|---|
Boter
|
15 g |
Aardappelen, in kleine stukjes
|
225 g |
Groentebouillon
|
1¼ L |
Ingevroren doperwten
|
500 g |
Muntblaadjes
|
100 g |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Sap van 0.5 citroenen
|
Topping
Beluga linzen
|
100 g |
---|---|
Fijngehakte ui
|
½ |
Boter
|
10 g |
Ingevroren doperwten
|
100 g |
Schil van 0.5 citroenen
|
|
Grof zout
|
¼ tl |
Versgemalen peper
|
|
Room
|
100 ml |
Kerriepoeder
|
½ tl |