Enchiladas met rundvlees
30 min.
Krokante tortilla's - "Enchiladas" met rundvlees en geroosterde maïs, smaken heerlijk gekruid en zijn echt een geweldig recept. Enchilada is de benaming voor een Mexicaanse tortilla, gebakken van maïsmeel - een tortilla die gevuld is met een gekruide vulling, meestal vlees en/of bonen. Hier hebben we ervoor gekozen om enchiladas met rundvlees te maken. Mexicaanse tortilla's staan op de lijst van favoriete gerechten bij veel mensen - en niet zonder reden ...
Bereidingswijze
Baktijd
Vleesvulling
Enchiladas
Tips
Je kunt de tortilla's vullen met restjes vleessaus, chili con/sin carne - en aanvullen met verse en/of bereide groenten.
Tips
Cottage cheese en gekookte bonen zorgen ook voor vulling en eiwitten als je geen vlees in de tortilla's hebt of wilt hebben.
Ingrediënten
Vleesvulling
Boter
|
10 g |
---|---|
Rundergehakt, 6% vet
|
300 g |
Grofgehakte champignons
|
225 g |
Kleine fijngehakte knoflookteentjes
|
2 |
Zoete chilisaus
|
3 el |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Enchiladas
Middelgrote volkorentortilla's tortilla's
|
8 |
---|---|
Cottagecheese
|
250 g |
Tomaten (ongeveer 200 g)
|
3 |
Geraspte mozzarella
|
100 g |
Boter
|
10 |
Maiskorrels uit blik of korrels van 2 gekookte maïskolven
|
250 g |
Fijngehakte rode chilipeper
|
½ el |
Eventueel verse koriander
|
Bijgerecht
Gemengde groene salade
|
100 g |
---|---|
Zoete chilisaus
|
100 ml |