Kipfilets
|
450 g |
---|---|
Gele ui
|
1 |
Knoflookteentjes
|
2 |
Rode peper
|
1 |
Zout
|
1 tl |
Boter en koolzaadolie
|
|
Zure room
|
200 ml |
Chilipasta of chilivlokken
|
1 tl |
Medium tortilla's
|
8 |
Geraspte kaas voor gratin
|
150 g |
Zure room
|
300 ml |
---|---|
Rode ui, in plakjes gesneden
|
1 |
Verse koriander
|
Malse kip gesmoord in een romige saus, gewikkeld in warme, zachte tortilla's en overgoten met gesmolten kaas. Onze snelle en gemakkelijke enchilada’s met kip zorgen bij elke hap voor een uitbarsting van smaak – het is een fiesta voor je mond!
Enchilada's zijn afkomstig uit Mexico en bestaan al duizenden jaren, al in het Azteekse rijk. Vandaag de dag is het een populair gerecht over de hele wereld.
Je kunt de vulling gemakkelijk aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en dieetwensen. Alternatieven zijn rundvlees, kaas, groente en zeevruchten.
Je hoeft overgebleven enchilada’s niet weg te gooien, volg gewoon deze stappen:
Bewaartijd Koelkast: Drie tot vier dagen Vriezer: Twee tot drie maanden
Opwarmen: Oven: Om gekoelde of ingevroren enchilada’s op te warmen, verwarm je de oven voor op 180 °C.
Magnetron:
Er gaat niets boven een goede guacamole! Andere suggesties zijn Spaanse rijst, gebakken bonen, salsa, mais op de kolf, gegrilde groenten (zoals paprika's, courgette en uien), zwarte bonen en een salade.
Wij bevelen de traditionele maistortilla's aan vanwege de licht nootachtige smaak en textuur, die goed behouden blijven bij het bakken in de saus. Je kunt ook bloemtortilla's gebruiken, maar die zijn meestal zachter en kunnen papperig worden. Als je echter de voorkeur geeft aan bloemtortilla's, bak ze dan eerst lichtjes voor gebruik (zie onderstaande bakinstructies).
Hoewel het voor dit recept niet nodig is, kun je door de tortilla's te bakken in een beetje olie voorkomen dat ze breken bij het rollen of klef worden (het voorkomt dat de tortilla's te veel saus opzuigen).
Tortilla's bakken:
Enchilada's kunnen opgerold of plat zijn, afhankelijk van de regionale en culturele variaties van het gerecht. Platte enchilada’s, ook bekend als enchiladas montadas, zijn traditioneler in Mexico, terwijl de opgerolde variant gebruikelijker is in de Verenigde Staten.
Platte enchilada’s worden gemaakt door de ingrediënten in lagen in een ovenschaal te leggen, te beginnen met een laag tortilla's, en dan een laag vulling (rundvlees, gebakken bonen en dan kaas). Het proces wordt herhaald totdat de ovenschaal vol is.
Door de enchilada’s af te dekken voorkom je dat de tortilla's uitdrogen en smelt de kaas gelijkmatig.
Vergeet niet het gerecht goed af te dekken met aluminiumfolie, zodat er geen gaten of openingen zijn waardoor stoom kan ontsnappen.
De gevreesde natte onderkant! Als je wel eens vochtige echilada's hebt gehad, dan had dat waarschijnlijk een van de volgende oorzaken: