Enchiladas met bonen
30 min.
Krokante enchiladas met bonen en linzen. De vulling is eenvoudig en snel te bereiden en is heerlijk gekruid met komijn en knoflook. Voor een extra chili-kick hebben we geraspte Tex Mex-kaas toegevoegd, zowel binnenin de enchilada als er bovenop als gratinering. Serveer je enchiladas met een frisse tomatensalsa en een lepel koude skyr.
Bereidingswijze
Gratineren:
Vulling voor enchiladas
Enchiladas
Tomatensalsa
Tips
Enchiladas is een goed recept om restjes te gebruiken. Voeg eventueel geraspte groenten toe aan de saus en gebruik de kaasrestjes die je in de koelkast hebt liggen.
Ingrediënten
Vulling voor enchiladas
Kokende groentebouillon
|
200 ml |
---|---|
Gedroogde beluga linzen
|
45 g |
Olijfolie
|
1 tl |
Fijngehakte ui (ongeveer 75 g)
|
1 |
Kleine fijngehakte knoflookteentjes
|
3 |
Gehakte tomaten (ongeveer 400 g)
|
1 blikje |
Komijnpoeder
|
½ tl |
Grof zout
|
1½ tl |
Kidneybonen (ongeveer 420 g)
|
1 blikje |
Middelgrote volkoren tortilla's
|
8 |
Geraspte kaas, tex-mex
|
175 g |
Tomatensalsa
Cherry tomaten, in blokjes
|
250 g |
---|---|
Komkommer, in blokjes (ongeveer 250 g)
|
1 |
Rode ui, in dunne ringen (ongeveer 25 g)
|
½ |
Grote fijngehakte groene groene chilipeper
|
1 |
Klein fijngehakt knoflookteentje
|
1 |
Fijngehakte verse koriander
|
1 el |
Grof zout
|
¼ |
Versgemalen peper
|
Bijgerecht
Skyr, naturel
|
250 g |
---|