Eiersalade

Eiersalade

45 min.
Een heerlijke zelfgemaakte eiersalade met kerrie is altijd een succes op de lunchtafel, in sandwiches en als bijgerecht bij een lekkere haring. Dit recept voor eiersalade met blokjes wortel en spek geeft je iets om in te bijten dat zowel smaak als textuur aan het gerecht toevoegt. Het beste aan dit recept is dat het gemakkelijk te maken is en heerlijk om kant-en-klaar in de koelkast te hebben, zodat je gemakkelijk een snelle lunch of snack kunt maken als je jezelf wilt verwennen.
https://www.arla.nl/recepten/eiersalade/

Bereidingswijze

  • Meng de zure room met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak.
  • Dek het eimengsel af en zet het ongeveer ½ uur in de koelkast.
  • Schep de eiersalade op geroosterd roggebrood met spek. Garneer met waterkers en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Soms wordt de eiersalade waterig of dun. Gelukkig hebben we een paar tips voor het oplossen van te dunne eiersalade. Een van de gemakkelijkste manieren om dit probleem op te lossen, is door hem gewoon wat langer in de koelkast te laten staan, zodat hij wat steviger wordt. Als dat niet helpt, voeg dan meer gekookte eieren of in blokjes gesneden wortelen toe om het mengsel in te dikken. Een vloeibare textuur ontstaat vaak wanneer je te veel dressing toevoegt, dus hou je aan de exacte hoeveelheid die in het recept staat.

Vragen over eiersalade

Wij hebben het beste recept voor eiersalade met verse ingrediënten en een perfect romige textuur. Het is een heerlijk tussendoortje of broodbeleg om bij de hand te hebben voor als je zin hebt in iets hartigs. Hieronder lees je er meer over!

Wat zit er in eiersalade?
Eiersalade met kerrie is een romig mengsel van gehakte, hardgekookte eieren, verse kruiden, smaakmakers en dressing. Er zijn vele variaties van het gerecht met verschillende smaken en toevoegingen. Ons recept krijgt wat extra knapperigheid dankzij de wortelblokjes en een beetje pit en felgele kleur van kerriepoeder. De salade smaakt heerlijk op geroosterd roggebrood en in sandwiches, en voegt een heerlijke romige en knapperige textuur en een vleugje smaak toe.
Hoe maak je eiersalade?
Maak een gemakkelijke eiersalade door zure room te mengen met in blokjes gesneden wortels, grof gehakte eieren, bieslook, citroensap, een beetje kerriepoeder en peper en zout. Proef of je nog wat kruiden moet toevoegen en dek daarna de salade af. Laat hem ongeveer 30 minuten koud worden in de koelkast. Wanneer je klaar bent om hem te serveren, schep je hem op geroosterd roggebrood en geef je hem een finishing touch met gebakken spek en een beetje waterkers.
Hoe lang blijft eiersalade goed in de koelkast?
Deze eiersalade met kerrie is in de koelkast ongeveer 3-5 dagen houdbaar, mits bewaard in een luchtdicht bakje. Zo kun je hem goed bewaren om hem later verder op te eten. Vergeet niet de salade te controleren op veranderingen in geur en kleur voordat je hem eet. Laat hem niet te lang op kamertemperatuur staan; hij kan waterig worden, waardoor de eieren sneller bederven.
Hoe lang moet je eieren voor eiersalade koken?
Omdat in dit recept voor eiersalade hardgekookte eieren worden gebruikt, moet je mikken op 8-10 minuten. Voor hardgekookte eieren met een enigszins zachte dooier laat je de eieren ongeveer 6-7 minuten koken. Wil je hardgekookte eieren met heldergele dooiers die hard zijn, laat ze dan ongeveer 8 minuten koken. Het hangt ook af van de grootte, dus als de eieren groter zijn, kan het iets langer duren om de gewenste dooierconsistentie te krijgen.
Kun je eiersalade invriezen?
Ja, je kunt het eiergerecht technisch gezien invriezen, maar daar zitten wel wat haken en ogen aan. Wij raden je aan hem niet in te vriezen, maar deze gewoon binnen 3-5 dagen op te eten. Het invriezen van het eiergerecht kan de smaak en textuur beïnvloeden, zodat je uiteindelijk een minder romige salade en rubberachtige eieren krijgt. Daarom moet de salade zorgvuldig worden voorbereid voordat je hem invriest. Doe de salade in een luchtdichte bak en sluit die goed af. Om het eiergerecht te ontdooien, zet je het bakje in de koelkast, bij voorkeur gedurende de nacht, voordat je de salade serveert.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 23,3 gram vezels
eiwit 54,4 gram eiwit
koolhydraten 130,7 gram koolhydraten
vet 71,6 gram vet

Ingrediënten

Eiersalade
Zure room, 9%, biologisch
200 g
Kleine wortelen in blokjes gesneden
100 g
Hardgekookte eieren grof gehakt
3
Verse bieslook fijngehakt
3 el
Versgeperst citroensap
1 tl
Grof zout
1 tl
Kerriepoeder
½ tl
Versgemalen peper
Serveren met
Geroosterd volkoren roggebroden
4 plakjes
Gebakken spekblokjes
100 g
Waterkers