Een van de beste tips voor het bereiden van perfecte pasta is om het water aan de kook te brengen voordat je de gekozen pasta toevoegt. Zo voorkom je dat de buitenkant papperig wordt voordat de binnenkant zacht geworden is. In dit recept betekent dit dus dat het gezouten water, de room en de tomatenblokjes moeten koken voordat je de penne en de zongedroogde tomaten toevoegt.
De beste manier om te testen of de pasta perfect al dente is, is erin bijten. Ze moeten een beetje bite hebben, maar toch zacht genoeg zijn om ze te kunnen kauwen.
Met ons recept voor romige eenpanspasta maak je in een handomdraai een smaakvol, hartig gerecht. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen over eenpanspasta om meer te weten te komen over dit gerecht.
Groentebouillon
|
750 ml |
---|---|
Gedroogde pasta bijvoorbeeld penne
|
400 g |
Tomatenblokjes (ca. 400 g)
|
1 blik |
Zongedroogde tomaten in olie, in reepjes gesneden (ca. 100 g)
|
1 dl |
Kleine knoflookteentjes fijngehakt
|
3 |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen zwarte peper
|
empty unit |
Kookroom, 8%
|
|
Witte bonen
|
1 blikje |
Fijngeraspte citroensap van 1 citroen
|
|
---|---|
Parmezaan
|
50 g |
Verse blaadjes basilicum
|
Een romige pastaschotel hoeft niet zwaar te zijn om lekker te zijn. Hoewel je voor dit eenpansgerecht zowel room als kaas nodig hebt, heeft deze pasta toch een heldere, rijke smaak dankzij heerlijke ingrediënten zoals twee soorten tomaten, een hartige groentebouillon en zongedroogde tomaten. De verse basilicumblaadjes en citroenrasp geven deze eenpanspasta ook een heerlijk fris en zomers accent. Ben je dol op alles wat Italiaans is? Bekijk dan ook onze recepten voor spaghetti bolognese en cacio e pepe. Net als dit recept zijn ze overheerlijk en snel te maken, en voeren ze je meteen mee naar een restaurant in Italië.
Een eenpansgerecht is een geweldige manier om makkelijke en smakelijke maaltijden te bereiden. Omdat het hele gerecht in dezelfde pan wordt bereid, hoef je geen overvol fornuis in de gaten te houden, waardoor koken na een lange werkdag plots een stuk eenvoudiger en minder
ontmoedigend wordt. En omdat alles in slechts die ene pan wordt gemaakt, ben je achteraf ook minder tijd kwijt aan de afwas! Op zoek naar meer makkelijke en snelle dinerrecepten? Bekijk dan eens ons recept voor stoofschotel met varkenshaas of chili con carne.
Zongedroogde tomaten hebben een zoetzure smaak die intenser is dan die van verse tomaten. Door voor zongedroogde tomaten te kiezen, voeg je dus extra smaak en een heerlijke textuur toe aan deze eenpanspasta.
De vlezige witte bonen zorgen ook voor extra textuur. Ze hebben een milde smaak met aardse, notige ondertonen die diepte geven aan het gerecht. De bonen maken het ook perfect is als avondeten. De restjes kun je de volgende dagen dan opeten als een stevige lunch. Witte bonen zijn ideaal in eenpansgerechten als deze, omdat ze hun vorm goed behouden. Zo kun je genieten van zachte maar toch stevige bonen.
De romige tomatensaus maakt dit eenpansgerecht compleet. Met tomatensaus zit je altijd goed. Onze versie zit boordevol smaak dankzij een hartige groentebouillon en heerlijke zongedroogde tomaten. De zoete en friszure smaken van de tomatenblokjes worden in evenwicht gebracht door de room, die het gerecht een heerlijk mondgevoel geeft. De notige ondertonen van de knoflook geven de saus een rijk accent dat wordt aangevuld door de vers geraspte parmezaan, de zurige geraspte citroenschil en de verse basilicumblaadjes bovenop.
Laat je inspireren door een echte eenpanscitroenpasta en voeg citroenrasp en vers geperst citroensap rechtstreeks toe aan de romige saus. De frisse citrussmaken zullen het gerecht aanzienlijk opfleuren en de lichtzure tonen sluiten mooi aan bij die van de pittige tomatensaus.
Een andere mogelijkheid is om deze pittige eenpanspasta nog wat pikanter te maken door 1 tl chilivlokken toe te voegen. Of je kunt fijngehakte verse chilipepers of specerijen als gerookte cayennepeper en Cajun-kruiden toevoegen om je smaakpapillen te prikkelen. Daarnaast kun je ook een pittigere variant maken door een ingrediënt als chorizoworst toe te voegen.