Roer de pasta regelmatig door om te voorkomen dat deze tijdens het koken aan elkaar blijft plakken en om klontjes te voorkomen wanneer je het aan het vlees en de tomatensaus toevoegt. Je kunt de eenpanslasagne van tevoren bereiden. Doe gewoon alles behalve de kaas toevoegen. Dek vervolgens af en bewaar in de koelkast. Als je het gerecht opnieuw wilt opwarmen, haal je het uit de koelkast, zet je het ongeveer 20 minuten weg om op kamertemperatuur te komen en verwarm je het vervolgens voorzichtig op laag vuur op en voeg je de kaas toe. Misschien moet je eerst wat water toevoegen, omdat de pasta in de koelkast het vocht zal opnemen. Als je ingevroren restjes wilt opwarmen, laat deze dan eerst 24 uur ontdooien in de koelkast. Zo zorg je ervoor dat het langzaam kan ontdooien en voorkom je dat het gerecht zijn textuur verliest en papperig wordt. Zodra het is ontdooid, bak je het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20-30 minuten of totdat alles goed warm is en de kaas is gesmolten.
Met een recept voor eenpanslasagne maak je snel en eenvoudig een heerlijke, smeuïge lasagne. Hieronder vind je een paar veelgestelde vragen over eenpanslasagne.
Geraspte mozzarella
|
225 g |
---|---|
Tomatensaus met room
|
500 ml |
Penne-pasta
|
300 g |
Olijfolie
|
2 el |
Rundergehakt, mager
|
500 g |
Oregano
|
1 tl |
Runderbouillon
|
240 ml |
Ricotta
|
250 g |
Parmezaanse kaas, fijn geraspt
|
90 g |
Eenpansgerechten winnen aan populariteit omdat ze staan voor een eenvoudige manier van koken waarbij alle ingrediënten in één schaal zitten, waardoor je minder afwas hebt. Eenpanslasagne heeft dezelfde smakelijke smaken als de traditionele lasagne, maar dan met minder inspanning en zonder laagjes. De mix van penne, gehakt en tomatensaus, gegarneerd met mozzarella, ricotta, Parmezaanse kaas en oregano vormt een waar genot voor je familie en vrienden tijdens iftar wanneer je iets hartigs, stevigs en onweerstaanbaar gemakkelijks nodig hebt.
Ben je op zoek naar andere hartige en heerlijke maaltijden? Bekijk dan ook eens onze recepten voor lamsmoussaka met pasta en aubergine, pizza Margherita met een bloemkoolbodem en romige champignonsoep.
Het toevoegen van vier verschillende soorten kaas - ricotta, parmezaan, geraspte mozzarella en cheddar - geeft deze eenpanslasagne een heerlijke smeuïgheid. Ricotta zorgt voor een milde, romige en lichtzoete smaak, die alle ingrediënten met elkaar verbindt en een gladde textuur creëert. Dan is er de nootachtige en zoute smaak van geraspte Parmezaanse kaas, die de lasagne een mooie scherpte geeft. Ten slotte zorgen de gesmolten geraspte mozzarella en cheddar bovenop de lasagne voor een lekkere kleverige, smeuïge laag. Samen zorgen deze kazen voor een perfecte balans tussen romigheid, scherpte en smeuïgheid die dit gerecht zo onweerstaanbaar maakt.
De Italiaanse keuken biedt verschillende eenpansmaaltijden. Het is de gemakkelijkste manier om een heerlijk Italiaans gerecht te maken dat snel en zonder teveel afwas te bereiden is. Als je kookt voor een groot gezin en veel gasten is deze lasagne met penne de perfecte maaltijd. Om een eenpanslasagne met penne, ricotta en andere smeuïge, heerlijke kazen te bereiden, heb je maar een pan of schaal nodig. Doe alle hoofdingrediënten erin tijdens het koken en maak het af met de vier kazen. Grill het gerecht tot de kaas goudbruin en mooi gesmolten is.
Dit is een basisrecept voor eenpanslasagne en je kunt daar veel variaties op maken op basis van je persoonlijke voorkeuren en wat je in je koelkast hebt staan. In dit recept voor eenpanslasagne wordt rundergehakt gebruikt, maar je kunt in plaats daarvan ook Italiaanse worst of lamsgehakt gebruiken. Dit geeft een ander smaak, maar een die nog steeds goed past bij de andere smaken van je eenpanslasagne.
Bovendien kun je verschillende groenten toevoegen om het gerecht nog lekkerder en vullender te maken. Enkele populaire opties zijn paprika's, courgette, spinazie en champignons. Je kunt de groenten samen met het vlees bakken, waardoor de saus een mooie crunch en extra smaak krijgt. Als je de eenpanslasagne een beetje pit wilt geven, voeg dan wat rode pepervlokken of een snufje cayennepeper toe.