Eendenburger met rode koolsalade en blauwe kaasdressing

Niet zomaar een eend! Geniet van een zintuiglijke explosie bij elke hap van onze overheerlijke burger. De in de pan gebakken eend wordt vergezeld door de knapperige crunch van verse rodekool en de pittige zoetheid van onze zelfgemaakte blauwe dressing, waardoor een symfonie van smaken in je mond ontstaat. Dus waar wacht je nog op? Geniet!
Ingrediënten
In chilipeper gemarineerde eend
Wittewijnazijn
|
100 ml |
---|---|
Suiker
|
85 g |
Fijngehakte knoflookteentjes
|
2 |
Fijngehakte rode chilipeper
|
1 el |
Eendenbout
|
4 |
Grof zout
|
2 tl |
Blauwe kaasdressing
Zure room 38%
|
200 ml |
---|---|
Blauwe kaas, biologisch
|
50 g |
Fijngehakte sinaasappelschil (biologisch/onbehandeld)
|
2 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
Rodekoolsalade
Sinaasappelen
|
2 |
---|---|
Fijngesneden rode kool
|
200 g |
Grof gehakte gedroogde cranberry's
|
30 g |
Verse koriander
|
2 dl |
Versgeperst sinaasappelsap
|
2 el |
Grote volkorenhamburgerbroodjes (ongeveer 400 g)
|
---|
Bereidingswijze
Het einde van gewone hamburgers – laat je decadente kant zien
In chilipeper gemarineerde eend
Wat doe je op je eendenburgers:
Het samenstellen van de eendenburgers:
Vragen over eendenburger met rode koolsalade en blauwe kaasdressing
Waarom zijn mijn eendenburgers droog?
Eendenbouten kunnen droog worden als ze te gaar zijn of als ze worden bereid met een droge bereidingswijze zonder voldoende vocht. Eendenbouten moeten worden gebakken tot een kerntemperatuur van ongeveer 74 °C. Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te controleren en haal ze van de warmtebron zodra ze de gewenste temperatuur hebben bereikt. Door het vlees een paar minuten na het bereiden te laten rusten helpt ook de sappen te herverdelen en houdt de eend vochtig.
Waar past eend het beste bij?
Restjes eend maar geen inspiratie? Bij ons zit je goed. Eend is een veelzijdig ingrediënt dat in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Voeg het toe aan salades, soepen en stoofschotels, of gebruik het als verrukkelijk beleg op een boterham of broodje. We raden aan om het te combineren met plakjes avocado, komkommer en een scheutje aioli. Als alternatief kun je het gebruiken om overheerlijke taco's te maken, waarbij je het kan combineren met verse koriander, gesnipperde ui en wat limoensap. Of verwerk het in pastagerechten: met verse kruiden, knoflook en olijfolie wordt het een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd.
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
vezels | 11,7 gram vezels |
eiwit | 155,5 gram eiwit |
koolhydraten | 145,9 gram koolhydraten |
vet | 490,8 gram vet |
Enkele heerlijke bijgerechten
Eet je burger niet alleen, maar combineer hem met een smakelijk bijgerecht!
Zoeteaardappelfrietjes: De zoetheid van de friet vult de pittige blauw-kaasdressing mooi aan.
Koolsla: Een kant van koolsla is een perfecte match in een burger die wat extra crunch en frisheid toevoegt.
Geroosterde groenten: Geroosterde groenten, zoals wortelen en broccoli, zijn een smaakvol bijgerecht.
Aardappelsalade: Een romige aardappelsalade is een klassiek bijgerecht.
Gegrilde maïskolf: Een gegrilde maïskolf kan een rokerige smaak en een vleugje zoetheid aan je maaltijd geven.
Kruid het met deze klassieke combinaties
Feeling hot, hot, hot? Je kunt een beetje pit en warmte aan je burger toevoegen:
Hete saus: Het toevoegen van een paar druppels hete saus aan de blauwe kaassaus kan een lekkere pittige kick aan je burger geven. Je kunt een hete saus naar keuze gebruiken.
Cayennepeper: Een snufje cayennepeper kan een pittige kick geven aan de blauwe kaassaus. Pas op dat je niet te veel toevoegt, want cayennepeper kan erg heet zijn.
Jalapeñopepers: Het toevoegen van wat in blokjes gesneden jalapeñopepers aan de blauwe kaassaus kan een mooie pittige smaak aan de burger geven.
Chilivlokken: Wat chilivlokken over de burger strooien kan een lekkere pittige smaak aan het gerecht geven.
Zwarte peper: Versgemalen zwarte peper kan een subtiele pittige smaak geven aan de blauwe kaassaus en de rijke smaak van de eend aanvullen.
Begin met een kleine hoeveelheid kruiden en proef de saus regelmatig om te voorkomen dat je hem te pittig maakt. Pas de hoeveelheid kruiden naar wens aan.
Variaties van de eendenburger – klassieke kaas
Als je geen fan bent van blauwe kaas, kun je de blauwe kaassaus vervangen door een romige kaassaus naar keuze, zoals brie, camembert of goudse kaas. De keuze van de kaas zal uiteindelijk afhangen van je persoonlijke smaak. Een saus in Aziatische stijl kan ook een heerlijk alternatief zijn.
