Boter
|
125 g |
---|---|
Melk
|
125 ml |
Algemeen bloem
|
240 g |
Bruine suiker
|
180 g |
Vanillesuiker
|
2 tl |
Bakpoeder
|
1 tl |
Eieren
|
2 |
Boter, kamertemperatuur
|
250 g |
---|---|
Poedersuiker
|
325 g |
Koude espresso
|
100 ml |
Gehakte noten ( bv. pecan of hazelnoten )
|
60 g |
---|---|
Karamelsaus
|
Een cupcake heeft iets intens bevredigends. Misschien omdat hij is gemaakt voor één persoon en je hem niet hoeft te delen. Misschien vanwege de perfecte balans tussen sponsachtige, luchtige cake en de pure verwennerij van het zachte glazuur. Hoe dan ook, dit recept is even gemakkelijk als veelzijdig, wat betekent dat je er in een handomdraai een stel van maakt voor een feestje.
Een goed cupcakerecept is voor altijd: het is gemakkelijk te maken, veelzijdig genoeg om evenveel variaties te maken als er gelegenheden zijn en het wordt door jong en oud zeer gewaardeerd.
Botercrème is het meest gebruikte type glazuur en daar is een goede reden voor: de crème is gemakkelijk te maken, stevig genoeg om zoete pieken te maken en sluit de cake perfect zodat die luchtig en fris blijft. Dit hoeft je creativiteit echter niet in de weg te staan: marshmallow, meringue en op mousse geïnspireerde toppings zijn mooie voorbeelden voor iets anders dan anders.
Volg bij het bakken het recept tot op de letter en controleer of je je precies aan elke hoeveelheid, temperatuur en instructie houdt. Het gebruik van een kom of kan met schenktuit is ook een goede tip om het beslag gemakkelijk en netjes in de muffinvorm te gieten. Gebruik ten slotte de terugveertest als een onfeilbare manier om te weten wanneer je baksels gaar zijn: druk met je ringvinger zachtjes op een cupcake. Als die helemaal terugveert, is hij perfect gaar. Geef de cupcakes wat meer tijd in de oven als er een deukje achterblijft.
Een snelle en gemakkelijke manier om je cupcake nog mooier te maken is het toevoegen van ingewikkelde glazuurpatronen. Zoek online een sjabloon, maak een plat glazuuroppervlak en strooien maar. Een ander idee is om een beetje eetbare glitter toe te voegen. Dat voegt niet alleen verfijning en elegantie toe aan elke cupcake, maar het heeft ook het voordeel dat het eventuele onvolkomenheden verbergt.