vezels | 8,8 gram vezels |
eiwit | 41 gram eiwit |
koolhydraten | 75,5 gram koolhydraten |
vet | 50 gram vet |
Plakjes brood
|
4 |
---|---|
Dijonmosterd
|
2 tl |
Gesneden cheddar
|
4 plakjes |
Gerookte ham
|
2 plakjes |
Tomaat in plakjes gesneden
|
1 |
Ei
|
1 |
Arla Biologische Melk
|
150 ml |
Boter
|
25 g |
Gemengde groene salade
|
---|
Je ziet, en ruikt, ze veel in de straten van Parijs. De naam 'croque monsieur' wordt al sinds 1910 gebruikt voor deze heerlijke traktatie vol kaas. Het Parijse restaurant Le Bel Age verkocht het voor het eerst onder de nu beroemde naam. Restauranteigenaar Michel Lunarca zou het gerecht hebben gemaakt.
Hoewel de mosterd, kaas en ham op de tosti een constante zijn, zijn er veel variaties op het recept mogelijk waarmee je kunt experimenteren. Als je blauwe kaas toevoegt, krijg je een croque Auvergnat, terwijl je met tomaten en kruiden een croque provençal maakt. Of probeer eens een croque monsieur poulet die – ja, je raadt het al – een croque monsieur is met kip.
Bijna net zo beroemd als zijn iets eenvoudigere tegenhanger, biedt de croque madame wat extra luxe met een gebakken ei op de kaas. De eidooier, kaas, ham en mosterd vormen samen iets echt geweldigs.
Een croque monsieur kun je best vers en gloeiend heet serveren terwijl de kaas nog gesmolten is, maar eenmaal afgekoeld kun je hem nog minstens drie dagen in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren. Je kunt ze desgewenst zelfs invriezen. Verwarm in de oven om de vulling en kaas nieuw leven in te blazen.
Verwarm de oven voor op 175°C en verwarm de gekoelde croque monsieur goed op gedurende 10 minuten. Als de boterham bevroren was, verleng dan de baktijd tot 25 minuten.