Voor de perfecte dunne en zachte crêpes suzette met licht knapperige randen verwarm je de pan langzaam tot de gewenste temperatuur is bereikt, anders moet je het vuur voortdurend bijstellen. Als de pan te heet is, zullen de crêpes aanbranden. Als hij te koud is, blijven ze aan de pan plakken. Bak de crêpes op matig tot hoog vuur.
Smelt een dun laagje boter op de bodem van de pan als je de eerste crêpes bakt. Zo kun je ze makkelijker omdraaien en krijgen de crêpes de gewenste zachte en knapperige textuur. Smelt na elke 5-6 crêpes opnieuw boter in de pan. Draai de crêpes ook niet te vroeg om, anders scheuren ze. Wacht tot de bovenkant van de crêpe niet meer glanst en de randen bruin beginnen te worden.
Als je wat extra sinaasappelsmaak wil toevoegen, verwijder dan de schil van een sinaasappel, snijd de sinaasappel vervolgens in kleine stukjes en voeg die toe aan de crêpes en de saus.
Crêpes suzette is een van de populairste desserts in de Franse gastronomie. Geniet van zachte en knapperige crêpes met een smaakvolle sinaasappelsaus, geserveerd met een toefje slagroom. Met ons recept en onze tips maak je met dit prachtige, heerlijke dessert ongetwijfeld indruk op je gasten. Hieronder lees je naast hoe je crêpes suzette maakt ook andere nuttige informatie over dit elegante, klassieke Franse gerecht.
Eieren
|
4 |
---|---|
Algemeen bloem (ca. 1 dl)
|
60 g |
Volvette room
|
200 ml |
Slagroom
|
200 ml |
Water
|
100 ml |
Fijn geraspte citroenschil (onbespoten)
|
2 tl |
Boter, gesmolten
|
100 g |
Boter
|
100 g |
---|---|
Poedersuiker (ca. 1½ dl)
|
80 g |
Geraspte sinaasappelschil (onbespoten)
|
2 tl |
Vers geperst sinaasappelsap
|
125 ml |
Vers geperst citroensap
|
50 ml |
Volvette room – opgeklopt tot een licht schuim
|
¼ L |
---|
Crêpes suzette is waarschijnlijk een van de populairste crêpegerechten ter wereld (crêpes zijn dunne, zoete pannenkoeken). Deze delicate Franse pannenkoeken worden dubbelgevouwen, opgewarmd in een sinaasappelbotersaus en geserveerd met een toef slagroom die dit heerlijk decadente dessert compleet maakt. Het is het perfecte gerecht om de avond mee af te sluiten.
Als je van deze crêpes suzette houdt en de Franse gastronomie verder wilt verkennen, probeer dan onze rijke, romige, gekarameliseerde crème brûlée met vanillesmaak. Als je een dessert met meer fruitsmaak wilt, kun je onze heerlijke kersenclafoutis, rustieke appelgalette of luchtige ananassoufflé proberen.
De smaak van dunne, zachte crêpes in een gekarameliseerde suiker- en botersaus met vers sinaasappelsap en -schil is echt verrukkelijk. Deze crêpes zijn warm, fris en zoet met een aromatische, citrusachtige smaak. Voor deze zoete crêpes suzette heb je maar weinig ingrediënten nodig en de meeste daarvan heb je waarschijnlijk al in huis. Door water en slagroom aan het beslag toe te voegen, worden de crêpes zacht en glad in het midden en licht krokant aan de randen. Voor de lekkerste sinaasappelsaus heb je versgeperst citroen- en sinaasappelsap nodig, want op die manier worden de zoete en zure citrusvruchten op de beste manier gecombineerd. Gedrenkt in deze smaakvolle sinaasappelsaus zullen je crêpes suzette hemels smaken.
Ons recept voor crêpes suzette is even heerlijk als mooi. Dit verrukkelijke dessert is een gegarandeerde showstopper waarmee je je gasten en hun smaakpapillen zal verwennen. Hoewel deze Franse klassieker eenvoudig en vrij bescheiden lijkt, heeft het alles wat je verwacht van een dessert: heerlijk decadent, rijk aan smaak en absoluut verrukkelijk. Deze crêpes suzette zijn gedrenkt in een rijke, met sinaasappel doordrenkte botersiroop en zullen zeker indruk maken. Je gasten zullen ze niet kunnen weerstaan.
Crêpes staan bekend om hun zachte en gladde textuur. Die textuur krijg je door melk of room aan het crêpebeslag toe te voegen, waardoor je ze makkelijker kunt vouwen en oprollen. Hoewel de crêpes zacht zijn, zijn ze aan de randen nog wat knapperig omdat er water aan het beslag is toegevoegd. In plaats van water kun je ook bier gebruiken, een klassieke crêpetruc uit het noorden van Frankrijk om ze nog gladder en zachter te maken. Voor een beetje crunch kun je de crêpes bestrooien met geroosterde amandelstukjes of -schilfers.
Wist je dat klassieke crêpes suzette worden geflambeerd met een scheutje sinaasappellikeur, zoals Grand Marnier? Giet ca. 50 ml likeur of sterkedrank naar keuze zoals Grand Marnier, Triple sec of Orange Curaçao in de pan met de sinaasappelsaus. Steek de vloeistof meteen in brand en schud de pan af en toe; de vlam dooft als de alcohol is verdampt. Zodra de vlam is gedoofd, voeg je de gevouwen crêpes toe aan de saus en laat je ze baden in de siroopachtige sinaasappelsaus.
Het flamberen versterkt de sinaasappelsmaak en zorgt voor een leuke show aan tafel. De blauwe vlammen dansen een paar seconden over de flensjes voordat ze uitbranden. Neem de nodige veiligheidsmaatregelen voordat je dit recept voor crêpes suzette flambées thuis uitprobeert!