Crème erwtensoep met munt en geroosterde parmaham
35 min.
Erwtensoep met de mooiste groene kleur. De soep smaakt fantastisch en is bereid met bevroren erwten - maar je kunt ook verse doperwten gebruiken. De soep is op smaak gebracht met munt en in combinatie met de knapperige parmaham is het een heerlijke combinatie. De erwtensoep kan het hele jaar door geserveerd worden met verschillende toppings.
Bereidingswijze
Baktijd
Erwtensoep
Topping
Tips
Je kunt verse erwten gebruiken in plaats van bevroren erwten.
Ingrediënten
Erwtensoep
Grof gehakte uien
|
3 |
---|---|
Boter
|
15 g |
Aardappelen, in kleine stukjes
|
225 g |
Groentebouillon
|
1¼ L |
Doperwt
|
500 g |
Muntblaadjes
|
100 g |
Grof zout
|
1 tl |
Het sap van ½ citroenen
|
Topping
Parmaham
|
140 g |
---|---|
Verse doperwten en verse erwtenkiemen
|