Crème erwtensoep met munt en geroosterde parmaham

Crème erwtensoep met munt en geroosterde parmaham

35 min.
Erwtensoep met de mooiste groene kleur. De soep smaakt fantastisch en is bereid met bevroren erwten - maar je kunt ook verse doperwten gebruiken. De soep is op smaak gebracht met munt en in combinatie met de knapperige parmaham is het een heerlijke combinatie. De erwtensoep kan het hele jaar door geserveerd worden met verschillende toppings.
ga naar een {groener} alternatief
https://www.arla.nl/recepten/creme-erwtensoep-met-munt-en-geroosterde-parmaham/

Bereidingswijze

Baktijd
  • Ongeveer 5 minuten op 225° - conventionele oven.
Erwtensoep
  • Fruit de uien in de boter in een grote pan.
  • Voeg de aardappelen en groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Verlaag het vuur en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Voeg de erwten en muntblaadjes toe en kook de soep op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Pureer de soep en breng opnieuw aan de kook. Voeg zout, peper en citroensap toe naar smaak.
Topping
  • Leg de parmaham op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster de ham in de oven tot hij knapperig is. Serveer de soep met verse erwten, erwtenkiemen en knapperige parmaham.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt verse erwten gebruiken in plaats van bevroren erwten.

Ingrediënten

Erwtensoep
Grof gehakte uien
3
Boter
15 g
Aardappelen, in kleine stukjes
225 g
Groentebouillon
1¼ L
Doperwt
500 g
Muntblaadjes
100 g
Grof zout
1 tl
Het sap van ½ citroenen
Topping
Parmaham
140 g
Verse doperwten en verse erwtenkiemen