Pas op dat je de crème anglaise niet te gaar kookt. Wanneer je het mengsel verwarmt, doet dit dan op een laag tot middelhoog vuur en blijf voortdurend kloppen.
Probeer verschillende soorten smaken toe te voegen, zoals versgeraspte sinaasappelschil. Dit geeft de crème anglaise nieuwe en smaakvolle dimensies.
Vanillepeultje
|
1 |
---|---|
Melk
|
600 ml |
Bruine suiker
|
1¼ dl |
Eidooiers
|
6 |
Maïzena
|
75 g |
Boter, in stukjes
|
50 g |
Hoe je het ook noemt, een zoete en romige vanillesaus is vaak de finishing touch die een dessert, gebak of taart naar een hoger niveau tilt. Crème anglaise kan worden beschouwd als een vloeibare gietcustard die als dessert wordt gegeten of over bessen of taarten wordt gegoten. Onze versie is iets dikker, waardoor hij meer lijkt op crème pâtissière of banketbakkersroom. Dat maakt hem ideaal om tussen cakelagen te smeren of in gebak te spuiten. En hoe chic hij ook klinkt, deze crème anglaise is snel en eenvoudig te maken.
In de winkel gekochte custard of poedermix kan handig zijn in de keuken. Maar ze zullen nooit opwegen tegen de smaak en textuur van een verse, zelfgemaakte crème anglaise. Door zelf ingrediënten te kopen en de crème zelf te maken, heb je zelf alles in de hand en kun je ervoor zorgen dat de smaak en textuur precies goed zijn. Het hele proces neemt maar een beetje meer tijd in beslag dan wanneer je een poedermix gebruikt. En natuurlijk gaat er niets boven het gevoel van een zijdezachte crème anglaise te serveren met de woorden "Ik heb dit zelf gemaakt".
Als je een restje crème anglaise over hebt, of als je de crème van tevoren hebt gemaakt, kun je die gewoon in een luchtdichte doos in de koelkast zetten. Dan is hij maximaal vijf dagen houdbaar. Als je de crème warm wilt serveren, verwarm je hem voorzichtig op laag vuur in een steelpan terwijl je voortdurend roert om ervoor te zorgen dat de eidooiers niet stremmen.