Gebruik wat van de olie van de witte kaas voor extra smaak. Deze olie zit vol met citrus en kruiden en voegt extra smaak toe aan de salade. De verse ingrediënten in de pastasalade krijgen zo een extra boost van deze aromatische olie.
Een goede pastasalade begint met goed gezouten water. Voeg voldoende zout toe als het water kookt. Dit is je kans om de pasta van binnenuit smaak te geven. Kook de pasta tot deze al dente is voor de beste textuur.
Deze lichte, verfrissende courgette pastasalade is een heerlijk bijgerecht of lunch. Ontdek hoe je de perfecte grillstrepen op de courgettes krijgt en hoe je de salade bereidt en bewaart om de versheid en smaken te behouden.
Courgette (ongeveer 200 g), in plakjes van 1 cm gesneden
|
1 |
---|---|
Plantaardige olie
|
2 tl |
Fijne groene asperges (ongeveer 150 g), in stukken van 2 cm gesneden
|
1 handenvol |
Fusilli pasta
|
100 g |
Spinazie
|
1 handenvol |
Apetina® witte kaasblokjes in olie met citrus en kruiden
|
50 g |
Zout en peper naar smaak
|
|
Goede kwaliteit balsamicoazijn (optioneel)
|
1 tl |
Geniet van de zomerzon met onze courgette pastasalade met asperges. Pastasalades kunnen op veel verschillende manieren gemaakt worden, zolang ze maar lekker zijn. Deze courgette pastasalade is heerlijk, met gegrilde groenten en witte kaas. Het is een frisse en smaakvolle toevoeging aan je receptenverzameling.
Om de gegrilde courgettes en asperges in balans te brengen, is onze pastasalade gegarneerd met witte kaas en een beetje balsamicoazijn. De witte kaas is gemarineerd in olie met citrus en kruiden, wat zorgt voor een frisse smaak. De kaas maakt de salade ook lekker romig. Balsamicoazijn geeft de salade een rijke en licht zoete smaak.
Deze pastasalade is perfect voor een picknick of als lichte lunch of diner. Serveer hem op zichzelf of met andere gerechten zoals vlees, kip, zalm, brood en salades. De korte bereidingstijd zorgt ervoor dat je snel klaar bent en meer tijd hebt om te genieten.
Je kunt nooit genoeg pastasalades in je receptenverzameling hebben. Probeer ook eens een eenvoudige koude pastasalade of een Griekse pastasalade met Mediterrane smaken.
Pas de ingrediënten aan naar je eigen smaak. Probeer gegrilde kip, zalm, halloumi of tofu. Kip en zalm geven een hartige smaak die goed past bij de groenten. Halloumi is zout en hartig als het gegrild is, terwijl tofu wat milder is.
Noten zijn een goede keuze om extra smaak en textuur toe te voegen. Rooster pijnboompitten, walnoten of amandelen voor een extra crunch. Strooi de geroosterde noten vlak voor het serveren over de salade om ze knapperig te houden. Pijnboompitten en amandelen zijn zoet, terwijl walnoten een lichte bitterheid hebben.