Coquilles met bloemkoolpuree
Bereidingswijze
Bloemkoolpuree
Beurre noisette
Aangebraden coquilles
Voor het serveren
Tips
Om de smaak van de bloemkoolpuree nog intenser te maken, kun je de groente in room koken in plaats van in water. Voeg na het koken peterselie, zout en peper toe en blend volgens de instructies in het recept.
Tips
Zorg er bij het kiezen van de coquilles voor dat ze wit en glanzend zijn, zonder verkleuring of bruine vlekjes. Ruik zeker ook aan de zeevruchten voor je ze bereidt of opeet. Als de coquilles een sterke visachtige geur hebben en een slijmerige textuur, is dat een duidelijk teken dat ze bedorven zijn.
Tips
Let goed op tijdens het koken om te vermijden dat de coquilles niet gaar zijn of juist te veel doorbakken. Als ze papperig zijn, hebben ze niet lang genoeg gehad. Zijn ze taai en stevig, dan hebben ze te lang gebakken. Wij raden aan om ze aan weerszijden ongeveer 1½ minuten te bakken, maar afhankelijk van de grootte hebben ze mogelijk iets langer nodig. De coquilles moeten aan beide kanten goudbruin worden aangebraden en in het midden ondoorzichtig zijn.
Vragen over coquilles met bloemkoolpuree
Geniet van een werkelijk voortreffelijke delicatesse met ons recept voor coquilles met bloemkoolpuree geserveerd met beurre noisette en geroosterd roggebrood. Hieronder lees je meer over het gerecht!
Ingrediënten
Bloemkoolpuree
Bloemkool in kleine roosjes
|
400 g |
---|---|
Volvette room
|
2 el |
Fijngehakte platte peterselie
|
2 el |
Grof zout
|
¼ g |
Versgemalen peper
|
Beurre noisette
Boter
|
50 g |
---|---|
Chinese sojasaus
|
2 el |
Aangebraden coquilles
Boter
|
25 g |
---|---|
Grote coquilles (ca. 200 g)
|
8 |
Grof zout
|
|
Versgemalen peper
|
Garnering
Platte peterselie
|
---|
Voor het serveren
Geroosterd roggebroden
|
---|
Aangebraden coquilles met beurre noisette
Aangebraden coquilles behoren tot het lekkerste wat de zee te bieden heeft. Dankzij hun zoete, boterige en notige smaak zijn deze populaire zeevruchten altijd een voltreffer. De sappige textuur en het perfect gekarameliseerde, goudbruine korstje maken deze pareltjes ronduit verslavend lekker! Door hun subtiele smaak passen ze bovendien bij vrijwel elk gerecht. Wij serveren onze aangebraden coquilles met een zijdezachte, romige bloemkoolpuree en een beurre noisette op basis van boter en sojasaus. Het gerecht is heel eenvoudig om thuis te maken en zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten.
Bekijk voor meer heerlijke recepten met vis en zeevruchten onze klassieke Franse moules marinière met knoflookbrood, deze eenvoudige vissoep met zalm, kabeljauw en garnalen of onze romige maaltijdsoep met garnalen.
Geniet van een notige en complexe botersmaak
Beurre noisette is gesmolten boter met een notige en intense smaak die ontstaat door de boter zachtjes goudbruin te bakken. Het is een vrij eenvoudig klusje, dat een heel indrukwekkend en lekker resultaat oplevert. Wanneer de boter klaar is, roer je er twee eetlepels sojasaus door om de beurre noisette een umamismaak te geven met een vleugje zoetheid. Dat past perfect bij de aangebraden coquilles. Met zijn fantastische geur die doet denken aan geroosterde noten en karamel, is beurre noisette heerlijk op de romige puree en delicate zeevruchten.
Serveer coquilles met bloemkoolpuree
Dankzij de zijige nasmaak past een zachte en romige bloemkoolpuree erg goed bij de malse coquilles. Of serveer de puree als elegant bijgerecht bij een doordeweekse maaltijd of een exclusief voorgerecht. De zoete en notige smaak van de bloemkool past door de licht bittere ondertonen goed bij de zoetheid van de zeevruchten. Voor een ideale consistentie en smaak gebruik je voor deze puree volvette room en zorgvuldig geselecteerde smaakmakers. Zo krijg je een frisse smaak met subtiele peperige accenten. Samen vormen de ingrediënten een zachte delicatesse die je telkens weer doet watertanden.
Maak indruk met een exclusief voorgerechtje
Aangebraden coquilles met bloemkoolpuree zijn een populair voorgerecht in heel wat dure luxe-restaurants. Je hoeft echter niet uit eten te gaan om van deze lekkernij te genieten. Chic tafelen wordt namelijk heel eenvoudig met ons eenvoudige coquillesrecept. Coquilles zijn sint-jakobsschelpen, een tweekleppig weekdier dat in zee leeft. Ze hebben een delicate smaak met een zilte toets en een textuur die fluweelachtig, maar tegelijk ook stevig is. Door het bakken krijgen ze een gekarameliseerd korstje, worden ze heerlijk zoet en zacht. En ze zorgen voor een van de meest buitengewone smaakervaringen ooit. Succulent en verrukkelijk – er is geen andere manier om het te beschrijven.
Voeg een eigen accent toe
Ga voor een verfrissende toets met gegrilde coquilles in een marinade van citroen en kruiden. Deze snelle en gemakkelijke maaltijd is dankzij de sappige en verfrissende smaken ongelooflijk lekker. Maak een marinade met olijfolie, versgeperst citroensap, kruiden, knoflook, zout en peper. Zet de marinade even apart en gril de coquilles ongeveer 1-2 minuten aan elke kant tot ze stevig en ondoorzichtig zijn. Wrijf ze daarna gelijkmatig in met de marinade. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer met partjes citroen.