De clubsandwich kent zijn oorsprong in de Amerikaanse bar- en dinercultuur en werd daar vaak bij gekoelde dranken geserveerd. Een frisse pils of ander biertje naar keuze, met of zonder alcohol, gaat dus perfect samen met een clubsandwich. Als je meer van wijn houdt, is een vollere witte wijn zoals de Californische Chardonnay een goede keuze. Een rode wijn met een gemiddelde body, zoals een Pinot Noir of Grenache, werkt ook prima. Voor een jonger publiek zijn vers gemaakte ijskoude limonade of cola een goede keuze.
Kipfilets
|
300 g |
---|---|
Zout
|
½ tl |
Zwarte peper
|
1 snufje |
Boter
|
|
Tomaten
|
2 |
Zure room, light, tomaat en basilicum
|
200 ml |
Sla
|
|
Bacon
|
140 g |
Wit brood
|
12 plakjes |
Ook vegetariërs en veganisten kunnen genieten van een clubsandwich. De kunst is hier om de rijke smaken van kip en spek te vervangen door even lekkere groenten. Je kunt natuurlijk ook plantaardige vleesvervangers gebruiken. Of gebruik in plaats van kip gegrilde aubergineschijfjes of portobellochampignons. Zo krijg je diepe smaken die perfect combineren met de frisse sla en tomaat. Het zoute spek kun je vervangen door vers gemaakte hummus of een veganistische olijventapenade. Smeer tot slot wat veganistische mayonaise op je toast en maak je klaar voor een echte smaakexplosie.
Afhankelijk van hoeveel honger je hebt, kun je een clubsandwich gewoon als volledige maaltijd eten. Pas gewoon het beleg aan en stapel de broodjes zo hoog als je wilt. In restaurants en gastronomische pubs wordt een clubsandwich vaak geserveerd met friet. Als je gefrituurde koolhydraten wilt vermijden, kies dan voor in de oven geroosterde aardappelen of een verse aardappelsalade om ervoor te zorgen dat niemand met honger van tafel gaat. En natuurlijk werkt een groene salade met je favoriete ingrediënten ook prima.