Als je het maken van zelfgemaakte clubsandwiches wilt versnellen, kun je de bacon in de oven bakken terwijl je de dressing en de groenten bereidt, het brood roostert en de kip op het fornuis gaart. In de oven gebakken bacon is net zo heerlijk goudbruin en knapperig als in de pan gebakken bacon.
Wat de bacon betreft: zorg er allereerst voor dat je bacon koopt met een vrij hoog vetgehalte, want dat zorgt ervoor dat het lekker knapperig wordt. Bovendien, om het jezelf makkelijker te maken, bereid je het in de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C (gewone oven). Leg de plakjes bacon op een beklede bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Bacon bakken is ongelooflijk gemakkelijk, want je hoeft er niet op te passen en de plakjes niet om te draaien - en je vermijdt de rook en de geur van gebakken spek!
Heerlijke clubsandwiches maken voor de lunch is snel en gemakkelijk met ons recept voor klassieke clubsandwiches. Kom meer te weten over clubsandwiches door de antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen over deze smakelijke sandwich.
Crème fraîche
|
200 ml |
---|---|
Mangochutney
|
1 el |
Versgeperst citroensap
|
1 el |
Kerriepoeder
|
1½ tl |
Suiker
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Casino volkorenbrood
|
8 plakjes |
---|---|
Bacon (ca. 125 g)
|
8 plakjes |
Kipfilets
|
2 |
Sla
|
8 bladeren |
Grote tomaten, in plakjes
|
2 |
Augurk, in plakjes
|
8 |
Een clubsandwich met kip en bacon is een all-American lunchklassieker. Deze gegrilde sandwich is verkrijgbaar in de meeste restaurants en cafés over de hele wereld en is niet voor niets bij veel mensen favoriet. De combinatie van eenvoudige maar overheerlijke ingrediënten zoals kip, bacon, sla, tomaat en augurk op geroosterd brood zorgt voor een veelzijdige eetervaring.
Op zoek naar meer Amerikaanse lunchklassiekers? Bekijk onze recepten voor BLT-sandwiches en hotdogs - we beloven dat ze net zo lekker en gemakkelijk te maken zijn als deze clubsandwich met kip en bacon.
Kip en bacon is een klassieke combinatie die goed werkt in een groot aantal gerechten zoals salades, stoofschotels, hamburgers, hartige taarten en hartig gebak. Als zodanig is de combinatie, die de klassieke clubsandwichvulling is, onweerstaanbaar wanneer hij tussen geroosterd brood wordt gedaan met een heerlijke kerrie-mangodressing. De zoute, knapperige bacon van een perfecte clubsandwich past prachtig bij de goed gekruide en malse kipfilet en de goudbruine bacon geeft een heerlijke knapperigheid aan de malse kipvulling.
Het beste clubsandwich-recept vereist niet noodzakelijkerwijs allerlei 'chique' of dure ingrediënten, maar eerder eenvoudig clubsandwichbeleg van goede kwaliteit. Naast goed gekruide kip en knapperige bacon betekent dat knapperige verse sla, zoete rijpe tomaten en heerlijk zoetzure augurken. Deze goed gekozen ingrediënten voor clubsandwiches geven de sandwich verschillende smaken en texturen en maken het eten ervan tot een heerlijke en veelzijdige ervaring.
Hoewel een traditionele clubsandwich wordt gesmeerd met gewone mayonaise, hebben wij ervoor gekozen de Amerikaanse klassieker wat op te peppen door de kip- en baconvulling te combineren met een zelfgemaakte kerriedressing. Kerriedressings passen ongelooflijk goed bij kip en deze romige en frisse versie met zure room en versgeperst citroensap is geen uitzondering. De toegevoegde mangochutney verhoogt de complexiteit van het smaakprofiel door zoete, zure en pittige smaken aan de hartige dressing toe te voegen. Je kunt in de winkel gekochte chutney gebruiken of experimenteren met zelfgemaakte mangochutney, die een beetje pittig is door verse chilipeper en gember.
Een gemakkelijke manier om te experimenteren met ons recept voor clubsandwiches is door het brood te vervangen. De smakelijke en veelzijdige vulling smaakt heerlijk op veel verschillende soorten brood, maar je kunt zeker niet misgaan met soorten als ciabatta of zuurdesembrood , omdat deze smaakvolle broden van nature een knapperige korst hebben en goed knapperig worden als je ze roostert.
Als je wilt experimenteren met het stapelen van je clubsandwich met drie sneetjes brood, zoals soms wordt gedaan, raden wij je aan een zachtere broodsoort te gebruiken, zoals casinobrood, omdat de sandwich dan veel gemakkelijker te stapelen en op elkaar te drukken is. Zorg dat je de kerrie-mangodressing op beide kanten van het middelste stuk brood smeert om een smeuïge clubsandwich te krijgen.