Clotted cream
Bereidingswijze
Clotted cream
Ingrediënten
Slagroom
|
600 ml |
---|
Een must voor bij de afternoon tea
Als je de zachtheid van slagroom combineert met de rijke smaak van boter, dan heb je clotted cream. Deze dikke en heerlijk decadente room is van oorsprong een Engels product dat ondertussen overal bij wordt gebruikt, van de afternoon tea tot het diner.
Clotted cream met scones: op-en-top Engels
Weinig dingen passen zo goed bij elkaar als clotted cream en scones. De combinatie van een warm, luchtig gebakje en een klodder romige decadentie – die ooit begon als een manier om buffelmelk te bewaren – is tijdens de middagthee een favoriet in Engeland en daarbuiten.
Wat kun je nog doen met clotted cream?
Door een klodder door je aardappelpuree te roeren, verandert deze in een handomdraai van een gewoon bijgerecht in de ster van de tafel. Het geeft ook een heerlijk romige toets aan om het even welke soep, risotto of saus. En natuurlijk is het altijd een goed idee om de clotted cream te gebruiken als topping voor alles wat zoet is, van verse bessen tot taarten en pasteitjes.
Hoe moet je clotted cream bewaren?
Gebruik altijd een schone, afgesloten doos en bewaar de clotted cream maximaal een week in de koelkast (eenmaal geopend binnen vier dagen gebruiken).