Citroenpannenkoekjes met citrussalade

Citroenpannenkoekjes met citrussalade

45 min.
Kleine zoete pannenkoeken met citroen, kwark, citrusfruit en maanzaad. Dit is heerlijk op de ontbijttafel maar kan ook goed als lunch of als dessert. Door kwark toe te voegen aan het beslag krijg je een luchtig pannenkoekje. Het citrusfruit is een frisse toevoeging aan de pannenkoekjes.
https://www.arla.nl/recepten/citroenpannenkoekjes-met-citrussalade/

Bereidingswijze

Pannenkoekjes
  • Meng de bloem, maanzaad, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Voeg de kwark en citroenschil toe en roer goed door. Klop beetje bij beetje de melk door het beslag tot alles er in zit. Verdeel de eieren in eierdooiers en eiwitten, voeg de eierdooiers toe aan het beslag en klop goed door. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door het beslag. Smelt een deel van de boter in een hete koekenpan en schenk het beslag in de pan - gebruik ca. 1/4 kopje beslag voor elke pannenkoek. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur voor ongeveer 1 minuut aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Bak de rest van de pannenkoeken telkens in een beetje boter in de pan.
Citrussalade
  • Snijd de uiteinden van het fruit in met een scherp mes en snij vervolgens de schil eraf - zorg ervoor dat de bittere witte schil volledig is afgesneden. Snijd de citrusvruchten in fijne dunne plakjes (zoals op de foto) en verdeel over de borden. Bestrooi de pannenkoeken eventueel met wat poedersuiker en serveer op het bord naast de citrussalade en voeg wat kwark toe.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

citroenpannenkoeken
Tarwemeel
150 g
Maanzaad
2 el
Suiker
2 el
Vanillesuiker
2 el
Snufje zout
100
Geraspte citroenschil
2 el
Arla Biologische Halfvolle melk
400 ml
Eieren
2
Citrussalade
Citrusvruchten bijvoorbeeld gele en rode grapefruits en sinaasappels
5