Eieren
|
2 |
---|---|
Suiker
|
125 g |
Citroenschil (onbehandeld), geraspt
|
½ tl |
Gesmolten boter
|
25 g |
Aardappelzetmeel
|
3 el |
Algemeen bloem
|
2 tl |
Bakpoeder
|
1 tl |
Gelatineblaadjes
|
2 bladeren |
---|---|
Eiwit
|
1 |
Suiker
|
1 el |
Roomkaas, naturel
|
100 g |
Eidooier
|
1 |
Citroenschil (onbehandeld), geraspt
|
½ tl |
Suiker
|
3½ el |
Versgeperst citroensap
|
2 el |
Schil van twee citroenen (onbehandeld) in dikke spiralen
|
|
---|---|
Water
|
200 ml |
Suiker
|
85 g |
Klaverzuring
|
Het mogelijk beste en beroemdste voorbeeld van een cakerol die als dessert werd geserveerd is de zogenaamde 'Swiss roll', waarvan verwarrend genoeg wordt gedacht dat deze stamt uit Oostenrijk, Slovenië en Midden-Europa van rond 1800, maar mogelijk zelfs eerder. De cakerol werd in heel Europa populair en uiteindelijk ook in de VS, waar de lokale variant bekend staat als 'jelly roll'.
Hoewel voor deze cakerol een citroencrème wordt gebruikt, is er echt geen limiet aan het soort vulling dat je hiervoor kunt kiezen: vruchtenjam, chocoladecrème en zelfs mascarpone werken ook heel goed. Je kunt bovendien cacao aan het deeg toevoegen om een dubbele chocoladevariant te maken.
Citroen is een veelzijdige smaak die goed te combineren is met verschillende soorten versiering. Verse bessen, zoals frambozen, bosbessen en bramen zijn in combinatie met muntblaadjes een bijzondere en smakelijke combinatie. Opgewarmde bessencompote met enkele bolletjes goede vanille-ijs gaan ook perfect samen met de cakerol.
Kun je geen genoeg krijgen van de citroensmaak? Drink er een zure limonade bij en leef je uit. Of waarom probeer je niet eens gemberbier of wortelbier, als contrast met de cakerol?