Het gaat misschien tegen je gevoel in om zout te gebruiken in zoete gerechten zoals koekjes en taart. Maar zout heeft de prachtig eigenschap dat het andere smaken versterkt, zoals die in gebak, en dan vooral chocolade. Strooi meteen nadat je je chocolate chip cookies uit de oven hebt gehaald er wat zeezout overheen om de smaken te versterken, voor licht-gezouten chocolate chip cookies met een rijkere smaak.
Het wordt niet aanbevolen om zeezout in het koekjesdeeg zelf te gebruiken. Aangezien de baktijd voor de cookies relatief kort is, is er niet genoeg tijd om het zout in het deeg in de koekjes te laten 'smelten', waardoor er grote, losse zoutkristallen kunnen ontstaan. Je kunt chocolate chip cookies met zeezout daarom het beste maken door ze na het bakken licht te bestrooien met zout.
Het maken van lekkere cookies is eenvoudig met ons recept voor chocolate chip cookies. Hieronder kun je meer te weten komen over deze lekkernij door de antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen over chocolate chip cookies, bijvoorbeeld hoe je ze zacht en taai maakt.
Zachte boter
|
75 g |
---|---|
Suiker (ca. ¾ dl)
|
100 g |
Bruine suiker (ca. ¾ dl)
|
50 g |
Ei
|
1 |
Algemeen bloem (ca. 2½ dl)
|
150 g |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Bakpoeder
|
½ tl |
Fijn zout
|
½ tl |
Grof gehakte pure chocolade (ongeveer 55% cacao)
|
100 g |
Gehalveerde hazelnoten
|
50 g |
Deze chocolate chip cookies zijn heel gemakkelijk te maken, maar moeilijk om te laten staan. Ze hebben een taaie, boterige kern en zijn ongelooflijk zacht als je je tanden erin zet. De zachte chocolade lijkt te smelten in je mond, terwijl de knapperige randjes en stukjes aardse hazelnoot textuur toevoegen en de smaakervaring mooi afronden.
Als je nooit genoeg krijgt van taaie koekjes met noten, bekijk dan eens ons recept voor peanut butter cookies. Als je iets wilt proberen met een heel ander smaakprofiel, probeer dan onze knapperige en decoratieve gingerbread koekjes, die perfect zijn voor de feestdagen.
Deze koekjes zijn heerlijk, of je nu kant en klare chocolate chips of stukjes chocolade gebruikt. Kant en klare chocolate chips zijn weliswaar gemakkelijker, maar het kost ook niet veel tijd om zelf stukjes chocolade te maken. Als je zelf stukjes chocolade maakt voor je chocolate chip cookies, kun je je favoriete chocolade gebruiken en de stukjes precies zo groot maken als je zelf wilt – misschien een combinatie van grote en kleine stukjes.
Het beste recept voor chocolate chip cookies is een recept waarmee je echt verrukkelijke koekjes kunt bakken die precies goed zijn: zacht en taai van binnen met een beetje knapperige randjes. Boter en suiker goed kloppen, bruine suiker gebruiken en kort bakken op een hoge temperatuur zijn een paar dingen die je kunt doen voor perfecte cookies. De beste manier om ervoor te zorgen dat de chocolade in de kern nog warm en kleverig is en je de koekjes op hun taaist eet, is door ze maar kort te laten afkoelen voordat je ervan geniet.
Je kunt allerlei verschillende variaties maken met ons eenvoudige basisrecept voor chocolate chip cookies. Probeer bijvoorbeeld eens extra kleverige en taaie chocolate chip marshmallow cookies. Een chocolate chip cookie met stukjes marshmallow is heerlijk kleverig, en de smaak van zoete, geroosterde marshmallows in combinatie met de lekkere chocolade en boter van een klassiek chocolate chip cookie is ronduit verrukkelijk. Maak zelf kleine marshmallows met ons eenvoudige recept om deze onweerstaanbare cookievariant te maken.
Als je geen genoeg kunt krijgen van chocolade, kun je ook experimenteren door er een double of zelfs triple chocolate cookie van te maken! Combineer witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade in de verhouding die je zelf lekker vindt voor je double of triple chocolate cookies. Wil je een zoetere en frissere variant? Gebruik dan witte chocolade en melkchocolade. Wil je van alles wat? Gebruik dan alle drie de soorten. Wil je zoet maar ook een beetje puur? Gebruik dan pure chocolade en melkchocolade. Experimenteer met de verschillende soorten en vind je favoriete combinatie voor chocolate chip cookies.