Algemeen bloem
|
175 g |
---|---|
Cacaopoeder
|
3 el |
Poedersuiker
|
3 el |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Een snufje zout
|
|
Water
|
250 ml |
Volvette room
|
250 ml |
Boter, gesmolten
|
½ tl |
Volvette room (om te kloppen)
|
250 ml |
---|---|
Pure chocolade 55%, geraspt
|
25 g |
Poedersuiker
|
|
Verse munt
|
Hoewel er niets mis is met het serveren van de wafels op de klassieke manier, zijn er een aantal leuke alternatieve opties om ze te presenteren, voor een frisse twist aan deze lekkernij. Probeer de wafels in churro-achtige schijfjes te snijden en doop ze bijvoorbeeld in chocoladesaus met kaneel. Of stapel ze op, als je een echte zoete kick wilt, met een gesmolten marshmallowvulling ertussen om wafeltorens te maken.
Er zijn eindeloos veel mogelijke toppings voor wafels, zoals notenpasta, fruit en Griekse yoghurt, tot zoetere varianten als vanille-ijs, karamelsiroop en de klassieke combinatie Nutella en aardbei of banaan. Hartige toppings zijn ook een optie - voel je vrij om te experimenteren.
Wat betreft drank kun je het beste niet iets nemen dat al te zoet is. Een sterke kop koffie brengt de chocoladesmaak op een aangename manier naar voren. Ook een glas koude melk is altijd goed, door deze klassieke combinatie voel je je weer als een kind!
De beste wafels zijn verse wafels, maar je kunt ze een paar dagen bewaren voordat ze droog worden. Koel binnen een paar uur nadat de wafels zijn afgekoeld en bewaar in een luchtdichte bus of doos. We raden je aan om de wafels binnen drie dagen te eten.