Een geweldige manier om wat smaak toe te voegen is om de geraspte schil van een halve sinaasappel aan het mengsel toe te voegen. Dit geeft de truffels wat pit.
Je kunt ook chocoladetruffels met witte of melkchocolade maken. Dit geeft een zoetere en mildere chocoladesmaak. Probeer ook wat knapperige gepofte rijst toe te voegen aan een witte chocoladetruffel voor extra textuur.
Volvette room
|
150 ml |
---|---|
Boter, kamertemperatuur
|
100 g |
Pure chocolade (cacaogehalte ca. 50%)
|
300 g |
Cacaopoeder, gehakte noten of decoratieve hagelslag
|
Deze heerlijk decadente lekkernij bewijst dat de eenvoudige dingen in het leven vaak het meest bijzonder zijn. Het resultaat van slechts drie ingrediënten: deze hapklare chocolaatjes die smelten in je mond doen je je ogen sluiten en neuriën van genot.
Volgens de legende is de chocoladetruffel per ongeluk gemaakt. Letterlijk. In de keuken van de Franse chef Auguste Escoffier zou een leerling in de jaren 1920 banketbakkersroom hebben gemaakt. Toen hij zijn kommen door elkaar haalde, goot hij de hete room in een kom met chocolade in plaats van eieren. In balletjes gerold en bedekt met cacaopoeder leek zijn uitvinding veel op de truffelzwam en zo was het snoepgoed geboren.
Omdat truffels meestal van een laagje zijn voorzien, kun je je fantasie de vrije loop laten met smaakcombinaties. Ben je in de stemming voor de feestdagen? Voeg wat kaneel, geplette peperkoek of een kruidenmengsel toe aan het laagje. Voor zomerse versies maak je een poeder van gevriesdroogd fruit (bijv. framboos, aardbei of zelfs ananas) voor een pittig contrast.
Weinig dingen maken een chocoladepurist zo blij als een zelfgemaakte portie verrukkelijke truffels. Gebruik verschillende toppings, stop ze in minipapiertjes en vervolgens in een doosje (een leeg eierdoosje werkt goed), doe er een strik omheen en zie je populariteit toenemen!