Chocoladetaart
Bereidingswijze
Taartbeslag
Glazuur
Tip
Voor een glad cakebeslag zonder klonten kun je de droge ingrediënten na het mengen door een zeef zeven. Hierdoor worden alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld en eventuele grote klonten verpulverd, zodat de natte en droge ingrediënten goed worden gecombineerd en er een luchtige, sponsachtige caketextuur ontstaat.
Tip
Laat de taart in de oven staan tot hij helemaal gaar is; in sommige ovens moet hij iets langer gebakken worden. Gebruik een klein mesje of een satéprikker om te controleren of de taart gaar is. Als het mesje of de satéprikker er schoon uitkomt, kun je de taart uit de oven halen; laat hem anders nog wat langer in de oven staan. Als je de taart graag lekker kleverig wilt, haal je hem een paar minuten voordat hij gaar zou moeten zijn uit de oven.
Tip
Je kunt de chocoladetaart gemakkelijk de dag ervoor bakken en 's nachts in de koelkast bewaren. Wikkel de bakplaat in huishoudfolie of doe hem in een grote afsluitbare diepvrieszak en zet hem in de koelkast tot het moment van serveren.
Vragen over chocoladetaart
Een heerlijke, zachte en smeuïge taart maken waar je gezin van smult, is eenvoudig te maken met ons gemakkelijke recept voor chocoladetaart. Lees hieronder de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over deze overheerlijke chocoladetaart.
Ingrediënten
Taartbeslag
(ca. 4 dl) suiker
|
350 g |
---|---|
Speciale tarwebloem
|
175 g |
Cacaopoeder
|
4 el |
Vanillepoeder
|
1 el |
Bakpoeder
|
1 el |
Gesmolten boter
|
250 g |
Eieren
|
3 |
Kokend water
|
2 dl |
Glazuur
(ca. 4 dl) poedersuiker
|
200 g |
---|---|
Water
|
2 el |
Garnering
Kleurrijke hagelslag en/of eetbare glitters
|
---|
Klassieke chocoladetaart met glazuur
Geniet van een tijdloos dessert met een rijke chocoladesmaak en een luchtig kruim. De klassieke chocoladetaart is versierd met wit glazuur en een prachtige kleurrijke hagelslag en eetbare glitters. Alleen al ernaar kijken brengt een glimlach op je gezicht. Plaattaarten zijn gemakkelijk te maken en te serveren, waardoor dit de perfecte taart is om mee te nemen voor een picknick of te serveren op een kinderfeestje. Je bakt en serveert hem in de bakvorm, waardoor je een grote taart krijgt die makkelijk op te bergen en te vervoeren is – de perfecte heerlijke chocoladetaart zonder gedoe die we allemaal willen en nodig hebben.
Als dit recept voor chocoladetaart je heeft geïnspireerd om andere lekkernijen met chocoladesmaak uit te proberen, bekijk dan onze romige chocolade-koffietaart of een smeuïge chocolade-kersentaart met een vleugje frisheid. Beide taarten zijn even lekker. Probeer voor iets lichters en luchtigers onze romige, luchtige chocolademousse, gegarneerd met chocoladeschaafsel als finishing touch.
De gemakkelijkste en eenvoudigste plaattaart
Houd het simpel en probeer een makkelijke chocoladeplaattaart. Plaattaarten zijn verbazingwekkend gemakkelijk te maken, te bewaren en mee te nemen om te serveren bij een Amerikaans feest, een picknick of iets dergelijks. Slechts een paar eenvoudige ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt en gebakken en geserveerd in een bakvorm; deze chocoladetaart kan niet eenvoudiger te maken zijn. Deze taart heeft geen uitgebreide of extravagante presentatie nodig. Laat de smaak voor zich spreken en serveer de chocoladeplaattaart rechtstreeks uit de vorm. Een heerlijke traktatie die zo klaar is!
Een chocoladetaart voor iedereen
Deze publiekslieveling voldoet aan alle eisen en heeft alles wat je zoekt in een taart. Hij is zoet met een smeuïg en zacht kruim en een heerlijke chocoladesmaak. Ons recept gebruikt cacaopoeder voor een intensere en rijkere chocoladesmaak die perfect in balans is met de zoetheid van de suiker en een subtiel vanille-aroma. Hij is even lekker als eenvoudig, want wie heeft er meer nodig dan een chocoladetaart met glazuur en versieringen erop? Iedereen die van zoet houdt, zal van deze taart houden, vooral bij lekkere trek.
Voeg een eigen accent toe
Als je niet genoeg kunt krijgen van de chocoladesmaak, voeg dan grof gehakte pure chocolade toe aan het cacaopoeder en de andere ingrediënten. Dat staat garant voor een maximale chocoladesmaak. Wij raden aan chocolade van goede kwaliteit met een hoog cacaogehalte te gebruiken voor de beste smaak.
Geef de taart een vleugje frisheid met wat versgeperst sinaasappelsap en sinaasappelrasp, dat heerlijk combineert met chocolade. Het citrusaroma brengt de rijke, intense smaken van cacaopoeder en chocolade in evenwicht. Voor een volle smaak kun je het chocoladeglazuur aanpassen door cacaopoeder toe te voegen aan de poedersuiker en het water. Experimenteer met verschillende smaken zoals kaneel of koffie; het is een geweldige manier om de taart een persoonlijker tintje te geven. Probeer het eens!
Je kunt ook geroosterde walnoten bovenop de taart strooien. Dat geeft een heerlijke nootachtige smaak en wat knapperigheid. Walnoten zijn een klassieker als het gaat om chocolade.